EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

"Otistik Çocuklar İçin Davranışsal Eğitim Programı" adında kitap yayımlandı

“Otistik Çocuklar İçin Davranışsal Eğitim Programı” adında kitap yayımlandı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Gönül Kırcaali İftar, "Otistik Çocuklar İçin Davranışsal Eğitim Programı" adıyla kitap yayımladı.

Yayın Tarihi: 28/11/14 17:16
okuma süresi: 1 dak.
“Otistik Çocuklar İçin Davranışsal Eğitim Programı” adında kitap yayımlandı
A- A A+

LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 3 cilt halinde yayımlanan ve Anı Yayıncılık tarafından basımı gerçekleştirilen kitap setine, internet ya da kitapçılardan ulaşılabilecek.

Prof. Dr. Gönül Kırcaali İftar, otizmin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve KKTC'de hızla yaygınlaşmakta olan bir gelişimsel yetersizlik kategorisi olduğunu ifade ederek, otizmin tıbbi tedavisi olmamakla birlikte, bazı eğitim yöntemleri ile otizm tanılı çocukların önemli bir bölümünde çok büyük ilerlemeler sağlamakta olduğunu kaydetti.

Bu yöntemler arasında en güçlü bilimsel dayanağa sahip olan yöntemin; Lovaas tarafından ABD'de geliştirilmiş olan "erken" ve "yoğun" davranışsal eğitim yöntemi olduğunu da belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.