EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Evleri yanan ailenin imdadına SODAY yetişti

Evleri yanan ailenin imdadına SODAY yetişti

Girne – Kervansaray'da çıkan yangın sonucu evleri tamamen yanan ve kullanılmaz hale gelen 4 ve 7 yaşlarındaki çocukları ile sokakta kalan ailenin imdadına KKTC Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 'SODAY' yetişti.

Yayın Tarihi: 23/12/14 15:14
okuma süresi: 3 dak.
Evleri yanan ailenin imdadına SODAY yetişti
A- A A+

SODAY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yöntem yapmış olduğu açıklamada, konu yangından basında çıkan haberler ve duyarlılığı ile bilinen Sn. Işın Ramadan Cemil'in bizzat telefonla araması ile haberdar olduklarını ve derhal sokakta kalan aileyle temasa geçildiğini söyledi. Ailenin çocukları ile birlikte sırf yatacak yerleri kalmadığı için rica üzerine Girne Akçiçek Hastanesi'nde kaldıklarını öğrendiğini aktaran Yöntem, "Yıkıldım. Aile Sosyal Hizmetlerden 930 TL'lik yardım alarak geçinen ihtiyaçlı bir aileydi ve her türlü yardıma muhtaç duruma gelmişlerdi" şeklinde konuştu.

Yöntem, "Bizler SODAY olarak Aile ve Çocuklarımıza giyim, gıda, çocuklarımız için oyuncak, okul çantası ve kırtasiye malzemelerini ulaştırdık. Ancak en büyük sorunumuz barınmaydı. Bu konu ile alakalı ilgili makamlarla temasa geçildi. Ancak maalesef yapabilecekleri bir şey olmadığını kendilerinin de çok üzgün olduklarını ilettiler. Bizler SODAY ailesi olarak geçici de olsa barınacakları bir yer bulmak zorundaydık. Hastane köşelerinde iki küçük çocukla kalmalarına kayıtsız kalamazdık" dedi.

Sosyal Sorumluluğun çok güzel bir örneğini gösteren KITOB As Başkanı Sn. Ercan Otcuoğlu ayni zamanda işletmecisi olduğu Altınkaya Otel'i her şey dahil olmak üzere kapılarını ardına kadar yangından mağdur olan aileye açtığını aktaran Ahmet Yöntem, bu konuda fazlası ile duyarlı olan Sn Ercan Otcuoğluna ne kadar teşekkür etseler az kalacağını kaydetti.

Yöntem önceden yapılmış rezervasyonlar nedeniyle 25 Aralık günü mağdur aileyi Altınkaya'dan alıp başka bir yere yerleştirmek zorunda olduklarını ifade ederek, bununla ilgili çalışmalarını devam ettiğini söyledi. Duyarlı vatandaşların bu konuda katkı yapabileceklerine ve katkı yapmak isteyenlerin KKTC Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 'SODAY' ile (0392 228 0588 – 90 / 0533 882 5171) temasa geçmelerin istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.