EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Kanser Araştırma Vakfı'nın 12. Orkide Yürüyüşü Pazar günü Telsim Ana Sponsorluğu'nda gerçekleşiyor

Kanser Araştırma Vakfı’nın 12. Orkide Yürüyüşü Pazar günü Telsim Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşiyor

Kanser Araştırma Vakfı (KAV) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Orkide Yürüyüşü'nün 12.si 22 Şubat Pazar Günü Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Yayın Tarihi: 23/01/15 09:21
okuma süresi: 5 dak.
Kanser Araştırma Vakfı’nın 12. Orkide Yürüyüşü Pazar günü Telsim Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşiyor
A- A A+

Kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve Vakıf tarafından yapılacak araştırmalara gelir sağlamak amacıyla düzenlenecek 12. Orkide Yürüyüşü hakkında bilgi vermek amacıyla, Telsim Genel Müdürlük'te bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ve etkinliğe destek veren Lemar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Önkal, Atlas Global KKTC Satış Müdürü Ali Güneş ve Play FM Yayın Yönetmeni Ali Dervişoğlu katıldı.

CAMGÖZ: KANSER BİR İNSANLIK SORUNUDUR, BU SORUNU PAYLAŞMALIYIZ

Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz toplantıda yaptığı konuşmada modern yaşamın getirdiği bir sorun olan kanser hastalığına karşı bilinçli ve duyarlı olmanın öneminin altını çizdi. "Kanser bir insanlık sorunudur, bu sorunu paylaşmalıyız" diyen Camgöz, bu sorunla ilgili düzenledikleri yürüyüşte aynı misyonu kendileriyle paylaşan ana sponsor Telsim'e, Lemar Şirketler Grubu'na, Atlas Global'e ve Play Fm'e katkılarından dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.

"Kıbrıs'ın en büyük vakıf etkinliği olan yürüyüşün, 12 yıldır aralıksız devam etmesinden dolayı mutlu ve gururluyuz" diyen Camgöz, yürüyüşün İngiltere'deki Pro Cancer Research Fund ve Kanser Araştırma Vakfı'nın tarafından ortaklaşa organize edildiğini söyledi.

Camgöz, etkinlikten elde edilen gelirin tümünün burs ve laboratuvar çalışmaları başta olmak üzere KAV'ın Kıbrıs araştırmaları için kaynak olarak kullanılacağının altını çizdi.

KANSERİN DAĞILMASINI ÖNLEYİCİ YENİ BİR İLAÇ GELİŞTİRİLDİ

Kanser hastalığıyla ilgili yaptığı bilimsel çalışmalara da değinen Camgöz, kendisinin kanserin dağılmasını önleyici yeni nesil bir ilaç geliştirdiğini ve Fransa'da yayınlanan bir makalede ilaçla ilgili çalışmalara yer verildiğini söyledi. Vakfın çalışmalarının ve girişimlerinin uluslararası alanda desteklendiğini belirten Camgöz, etkinlikten elde edilen gelirin vakfın insanlık adına önemli çalışmalar için kullanılacağının altını çizdi.

KARAS: KANSER KONUSUNDA FARKINDALIK YARATACAĞIMIZ ŞENLİK HAVASINDA BİR GÜN GEÇİRECEĞİZ

Karas ise konuşmasında KAV'ın on iki yıldır düzenlediği yürüyüşe son üç yıldır ana sponsor olarak destek vermekten dolayı mutlululuk duyduğunu dile getirdi. İnsanlığın en büyük sorunlarından biri olan kanser konusundaki hassasiyetlerine vurgu yapan Karas, kanser konusundaki desteklerinin diğer projelerle de devam edeceğini söyledi.

Karas, tüm halkımızı kanser konusunda farkındalık yaratmak için şenlik havasında geçecek yürüyüşe davet etti.

ÖNKAL: HALKIN DUYARLILIĞI YILDAN YILA ARTIYOR, YÜRÜYÜŞ GÜNÜ'NÜ HEYECANLA BEKLİYORLAR

Önkal ise yürüyüşe 12 yıldan beridir destek verdiklerini belirterek, etkinliğin Lemar için önemli bir yeri bulunduğunun altını çizdi. Önkal, yıllar geçtikçe etkinliğe destek veren sponsorların artmasıyla birlikte etkinliğin daha da güzel geçtiğini kaydetti. Halkın duyarlılığının ve katılımının gün geçtikçe arttığını gözlemlediğini kaydeden Önkal, "Halk yürüyüş gününü heyecanla bekliyor ve etkinlikle ilgili detayları merak ediyor. Bunu gözlemlemek bizi çok mutlu ediyor" dedi.

GÜNEŞ: KANSER HASTALIĞI HAKKINDA FARKINDALIK YARATMAK İÇİN YÜRÜYÜŞE DESTEK VERİYORUZ

Güneş ise konuşmasında bu yıl ilk defa sponsor oldukları etkinliği önemsediklerini belirterek, gelecek yıllarda da sponsor olmayı arzuladıklarını belirtti. Güneş, kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratmak için yer aldıkları etkinliğe destek veren tüm sponsorlar ve katılımcılarla bilikte güzel bir etkinlik geçireceklerine inandığını dile getirdi.

DERVİŞOĞLU: KANSER KONUSUNDAKİ BİLİNCİ ARTIRMAK İÇİN YÜRÜYÜŞE DESTEK VERİYORUZ

Medya kuruluşlarının sosyal sorumluluk projelerine destek vermesinin önemine dikkati çeken Dervişoğlu ise, etkinliğe son 2 yıldır destek verdiklerini belirterek, ilerleyen yıllarda da etkinliğe destek vermeyi arzuladıklarını dile getirdi.

YÜRÜYÜŞ İÇİN 4 BÖLGEDEN SERVİS HAREKET EDECEK

Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek, 12.Orkide Yürüyüşü 22 Şubat Pazar günü Kozanköy- Karşıyaka arasındaki 9 km'lik yürüş parkurunda gerçekleşecek. Yürüyüşe katılmak isteyenler Kanser Araştırma Vakfı'na 30 TL bağışta bulunarak alacakları biletleri Deniz Plaza'dan temin edebilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüş için dört bölgeden servis hareket edecek. Servisler Gazimağusa'da saat 07:30'dan Belediye binası önünden; Girne'de 08:30'da The Ship Hotel'den; Güzelyurt'ta 08:30'da Otobüs Terminali'nden; Lefkoşa'da saat 08:30'da Atatürk Spor Salonu'ndan hareket edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.