EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Evlat hasreti ağlattı!

Evlat hasreti ağlattı!

Lapta Huzurevi'ndeki her birinin gözlerinde evlat sevgisi ve özlemi olan yaşlılar, "Bugün evladım beni görmeye gelir mi? Beni bugün arar mı?" ümidiyle güne başlamanın ve günün sonunda yaşanan hayal kırıklığını Kıbrıs Postası'na anlattı.

Yayın Tarihi: 26/02/15 11:57
okuma süresi: 6 dak.
Evlat hasreti ağlattı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU / Deniz ABİDİN

Lapta Huzurevi personeli ve 33 tane bu hayatta bir tek sevgi ve ilgiye muhtaç yaşlısı ile birlikte Kıbrıs Postası'na kapılarını açarak, hikâyelerini, çocuklarını ve torunlarını anlattı. Özlemle dolu olan yaşlılar hem ağladı, hem anlattı. Birçoğu çocuklarının ziyarete gelmemesinden veya aramamasından şikâyet ederken, "Çocuklarımı ve torunlarımı çok özledim. Gelip elimi öpsünler, onlara bir kez daha sarılıp hasret gidereyim" dedi.

Dünya gözüyle bir kez görelim"

50 ile 100 yaş arası birçok yaşlının yuvası olan Lapta Huzurevi'nde kalan 33 birbirinden tatlı insanların gözlerinde ortak bir duygu yer alıyor, o da "özlem". Kimisi eşini, kimisi çocuğunu, kimisi torununu hasret içinde çağırıyor, gelin diyorlar, "Gelin sizi dünya gözüyle bir kez görelim ve sevelim" diyerek gözlerinden dökülen damlalara hâkim olamayarak ağlıyor.

Kimsesiz hissediyorlar

Her birinin gözlerinde evlat sevgisi ve özlemi olan yaşlılar, gazetemiz aracılığı ile evlatlarına çağrıda bulunarak, "Bugün evladım beni görmeye gelir mi? Beni bugün arar mı?" ümidiyle güne başlamanın ve günün sonunda yaşanan hayal kırıklığını Kıbrıs Postası muhabirlerine anlatarak, "Evlat kokusunu özledik, bir gün olsun gelin, arayın" diye feryat etti. Zaman zaman duygularını anlatmakta zorluk çeken yaşlılar, huzur evindeki arkadaşları ve personeli dışında kimsesiz hissettiklerini de vurguladılar.

Kaya: "Tek sıkıntı ailelerin ziyaret etmemesi"

Lapta Huzur Evi Müdürü Ayşe Kaya Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Lapta Huzurevi'ndeki yaşlılara vatandaşların ilgisi olduğunu, birçok kurum tarafından destek gördüğünü ifade ederek, ailelerin birkaçı dışında yaşlıların ziyaret edilmediğini söyledi. Huzurevi'nin ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını anlatan Kaya, her odada klima ve sobaların mevcut olduğunu, ısınma yönünden bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Evlatlarıyla kavuşacağı günü bekliyor

Bir yıldır Lapta Huzurevi'nde kalan Gülper Kona, Kıbrıs'a Avustralya'dan geldiğini, ancak burada evlatlarından ayrı olduğu için mutlu olmadığını söylüyor. Kocasının ve iki çocuğunun da Avustralya'da yaşadığını ifade eden Gülper Nine, "Bu ay içinde bende gideceğim, iki çocuğumu da çok özledim. Çocuklarım beni aramıyorlar, ama ben Avustralya'ya gittiğim zaman onları arayacağım" diyor.

Gözü yolda evlatlarını bekliyor

Ayşe Yurttaş, 62 yaşında. Ayşe Nine, yaşımı bilmiyorum, yaş kağıdımda yazıyor dese de Huzurevi personeli bize 62 yaşında olduğunu ve onun da diğer birçok yaşlı gibi ailesinin ziyaretine uğramadığını anlatıyor. Ayşe Nine, şunları söylüyor: "Burada mutlu değilim, oda arkadaşımla mutlu değilim. Üç tane çocuğum var. Ziyaretime hiç gelmezler. Onları çok özlüyorum, hep görmek istiyorum. Ama gelmezler..."

Oğlunun hasretiyle yanıp tutuşuyor

Meryem Felek, 70 yaşında, iki evlat sahibi. 2011 yılına kadar kızıyla birlikte yaşayan Meryem Nine, daha sonra Lapta Huzurevi'ne yerleşti. Oğlu Londra'da ikamet ettiği için evlat hasreti ile yanıp tutuşan Meryem Nine, kızının da Bostancı'da yaşadığını, onu da yeteri kadar göremediğini anlattı. Meryem Nine, "Dört yıldır buradayım, oğlum hiç aramadı. Çok özledim. Kıbrıs'a gelip beni görmesini çok istiyorum..."diyerek gözyaşı döküyor.


Lapta Huzurevi'nin 20 yıllık misafiri

Muzaffer Erdem, 65 yaşında. Lapta Huzurevi'nin 20 yıllık misafiri. Lapta Huzurevi'nden çok memnun olduğunu dile getiren Muzaffer Erdem, dört çocuk sahibi olduğunu ve çocuklarının ara sıra ziyaretine geldiğini söylüyor.

Gözü yaşlı, çocuklarını bekliyor

Cemile Nine, 72 yaşında. Uzun yıllardır Lapta Huzurevi'nde yaşayan Cemile Atasever, oradaki hayatını seviyor ve memnun olduğunu söylüyor. Güler yüzü ve güzel kalbi sayesinde insanlarla kısa zamanda iyi ilişkiler kurmayı başaran Cemile Nine, evlatlarının kendisini hiç arayıp sormadığından dert yanıyor. Cemile Nine, çocuklarından söz açıldığı zaman gözyaşlarına engel olamıyor. Cemile Nine, "Bir kızım, iki oğlum var. Hiç ziyaretime gelmezler, onları çok özlerim ve hep ağlarım" diyerek gözyaşı döküyor.

Lütfü amcanın ziyaretçisi yok

Lütfü Tunalı, 84 yaşında. Lapta Huzurevi'ndeki hizmetten oldukça mutlu görünüyor. Hiç evlenmemiş. İki yıldır Lapta Huzurevi'nde yaşıyor. Kimsesi yok, Yugoslavya'dan Kıbrıs'a gelmiş ve burada kalmış. Yıllar önce Kıbrıs'a geldiğini anlatan Lütfü Amca, Kıbrıs'ı çok sevdiği için ülkesine geri dönmedi. "Gezmeye geldim, burada kaldım, akrabam yok, buradan çok memnunum..." diyor.

Asırlık ninenin yaşama sebebi gelini

Atiye Elmas, 1915 doğumlu. Tek çocuk sahibi, ancak oğlunu yıllar önce kaybetmiş. Ziyaretine ara sıra tek gelen gelini ve torunları...Evladından kendisine, torunları ve hala evlatlık yapan gelini kaldığını anlatan, bir asıra tanıklık yapan 100 yaşındaki Atiye nine, yaklaşık 18 yıldır Lapta Huzurevi'nde yaşıyor. Tek isteği ve yaşama sebebinin gelini ve torunları olduğunu anlatan Atiye Nine, "Gelemedikleri zaman da telefonla arayıp hatırımı soruyorlar" diyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.