EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ'den özel eğitim merkezi öğrencileri için sosyal sorumluluk projesi

YDܒden özel eğitim merkezi öğrencileri için sosyal sorumluluk projesi

Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Halkla İlişkilerde Planlama ve Uygulama dersi kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi düzenleyerek, KKTC Özel Eğitim Vakfı öğrencilerinin ürettikleri ürünleri pazarlarda satışa sundu.

Yayın Tarihi: 12/03/15 09:41
okuma süresi: 3 dak.
YDܒden özel eğitim merkezi öğrencileri için sosyal sorumluluk projesi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Abdulkadir Yiğit, özel eğitime gereksinim duyan çocukların el emeği göz nuru ürünlerinin satışı ile onlara yeni ham maddeler sağlanması, üretimlerinin geliştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçladıklarını belirtti.

Öğrencilerin ''UMUT YOLCULUĞU'' adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi, Gazimağusa'daki pazar yerinde KKTC Özel Eğitim Vakfı adına kurdukları stantta satış yapılarak gerçekleştirildi.

Gazimağusa Belediyesi, Belediye Başkanı İsmail Arter'in Özel Eğitim Vakfı adına kurulan pazar stantlarından ücret alınmamasını sağlamasıyla Umut Yolculuğu projesine paydaş oldu.

YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç ise yaptığı açıklamada, akademik doygunluğa sahip öğrenciler yetiştirirken, öğrencilerinin toplumsal sorunlarla ilgili etkinlikler hazırlayıp, sosyal sorumluluklarının bilincinde olarak etkin rol alabilen bireyler olmalarını da hedeflediklerini belirtti. Altunç, bu tür etkinliklerle özel eğitime gereksinim duyan öğrencilere ve özel eğitim alanında hizmet veren kurumlara destek vererek onların gelecekteki üretimlerine katkı sağlayacaklarını vurgulayarak Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'e işbirliklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter de , toplumun sorunlarının farklılık gösterse de temele bakıldığında benzeşim gösterdiğini, insana değer veren bakış açısının yerleşmesinin de ancak engelli bireylere bakış açısının iyileştirilmesiyle olacağını söyledi. Arter, toplumda yetenekleriyle öne çıkan özel durumdaki bireylerin özgüvenlerini artırmak adına sosyal faaliyetlerin yapılması ve üretim olanaklarının sunulmasının önemli olduğunu söyleyerek, özel çocuklara gerekli koşulları sağlamanın görevleri olduğunu belirtti.

KKTC Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) Genel Müdürü Ersin Görsay da toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik bu proje için YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ne ve Gazimağusa Belediyesi'ne teşekkür ederek Özev'in toplumsal bir proje olduğunu ve toplumun her kesiminin bu projede yapacağı katkının çocuklarımızın güvenli geleceğinin oluşturulmasında önemli bir adım olacağını belirtti.?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.