EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Genç HAYTAP Başkanı Özgül'den Kıbrıs Gazetesi Köşe Yazarı Tolgay'a kınama

Genç HAYTAP Başkanı Özgül'den Kıbrıs Gazetesi Köşe Yazarı Tolgay'a kınama

Genç HAYTAP Başkanı Fırat Özgül, Kıbrıs Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Tolgay'ı "Hayvanlar / Biz İnsanlar / Barış suyu'' başlıklı yazısı nedeniyle kınadı. Özgül açıklamasında, "Tolgay, sokaklarda hayvanların kontrolsüz olduğunu söylüyor. İşin enteresan tarafı ise bunu hayvanların suçuymuş gibi gösteriyor. Sokak hayvanları sorunu varsa bu sorun hayvanların değil, belediyelerin ve kamunundur" ifadelerine yer verdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 18/03/15 14:59
okuma süresi: 3 dak.
Genç HAYTAP Başkanı Özgül'den Kıbrıs Gazetesi Köşe Yazarı Tolgay'a kınama
A- A A+

"Kıbrıs gazetesini, daha önce Ahmet Tolgay'ın yazısı üzerine sayfamızda tepkiyle karşılamamıza rağmen anlaşılan değişen bir şey olmamış… Basın işi kutsal bir meslektir. Türkiye'de medya taraflı olmayı seçti ama Kıbrıs'ta medyanın halen özgür ve demokratik tarafsızlığını koruduğunu düşünüyordum.

Eskişehir'deki olayı örnek göstererek facia gibiymiş referans alıp hayvan karşıtlığı emsali sergileyen, daha önceleri yazılarını beğeni ile okuduğum ancak son paylaşımından dolayı takibi bıraktığım Ahmet Tolgay'ın gazetecilik ilkelerine dayanmadan, araştırmadan, ilgilenmeden sadece kendi düşüncelerini ön plana atarak halkı yanlış bilgilendirmeye çalıştığı "Hayvanlar / Biz İnsanlar / Barış suyu'' başlıklı yazısını şiddetle kınıyorum.

Ahmet Tolgay, evinde kedi beslediğinden bahsediyor ve sokaklarda hayvanların kontrolsüz olduğunu söylüyor. İşin enteresan tarafı ise bunu hayvanların suçuymuş gibi gösteriyor. Ahmet Tolgay ya lügatini değiştirmeli ya da mesleğini. Hayvanlar kimsesiz değildir. Biz onların evrene gelmiş avukatlarıyız. Sokak hayvanları sorunu varsa bu sorun hayvanların değil, belediyelerin ve kamunundur.

Eskişehir'deki olayın gerçekliğine gelecek olursak, Türkiye'de saygınlığını halen devam ettiren değerli dostumuz sn. Ruhat Mengi tarafından güzel bir açıklama ile kamuoyuna bilgilendirme yapılmıştır. Cesede dair net bir otopsi yapılmadığı ve yapılan incelemeler sonucu adli tıpta hayvanların saldırısına uğrama gibi bir konuya ilişkin tespitler bulunulmadığı açık bir şekilde belirtiliyor. Yapılan diğer açıklamalarda ise merhumenin tecavüze uğradıktan sonra parçalandığı ve olayın sonrasında aile bilindik olduğundan dolayı bu suçun hayvanlar üzerine atıldığı hayvan hakları komisyonları tarafından da belirtilmiştir. Ayrıca bizler bir tanesi daha doysun, birini daha yaşatalım diye gece gündüz çalışıp, sokaklarda darp edilen hayvan hakları aktivistleri ve hayvanseverler olarak Ahmet Tolgay'ı kınıyor, bu paylaşımın mesleği etiğe aykırı olduğunu ve editörlerin dikkatinden kaçtığını düşünerek kıbrıs gazetesi editörleri tarafından derhal kaldırılmasını talep ediyoruz."

Fırat Zane Özgül

U.A. Doğa Dostları Gönül Elçisi ve Genç HAYTAP Genel Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.