EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

"Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum" seminerinin öğrenci ve öğretmenlere yönelik bölümü sona erdi

"Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum" seminerinin öğrenci ve öğretmenlere yönelik bölümü sona erdi

Gençlik Dairesi'nin "Geleceğimizi Şimdiden Yaratalım" projesi kapsamında "Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum" adıyla gerçekleştirdiği seminerlerin öğrenci ve öğretmenlere yönelik bölümü sona erdi.

Yayın Tarihi: 20/03/15 18:10
okuma süresi: 2 dak.
"Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum" seminerinin öğrenci ve öğretmenlere yönelik bölümü sona erdi
A- A A+

Gençlik Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl 10 Aralık'ta başlayan ve 6 Mart'a kadar ülke genelinde sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleşen semineri, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel verdi.

Kampanya kapsamında ailelere yönelik seminerler ise devam ediyor.

Başel, öğrencilere yönelik verdiği seminerde, kullanımı en yaygın olan bağımlılık yaratıcı sigara-alkol ve bağımlılık sorununun nasıl geliştiği konusu ile kumar, şans oyunları ve teknolojik bağımlılık yaratan riskleri anlattı.

Sigara ve alkol kullanımının fiziksel zararları konusunda görseller ve videolarla desteklenen interaktif sunum teknikleri ile gerçekleşen eğitimlerde öğrenciler, bağımlılık döngüsü, 'bir kereden bir şey olmaz' bakış açısının yanlışlığı, yaratabileceği riskler, psikolojik baskı kurma yöntemleri karşısında 'hayır' deme konularında bilgilendirildi.

Proje kapsamında bölge öğretmenlerine yönelik seminerler de verildi.

Öğretmenlere yönelik seminerde, okulda madde kullanımı, evden kaçma, okuldan kaçma, kendini kesme ve zarar verme, riskli cinsel deneyim, şiddet eğilimi gibi riskli davranışların aile ve okul kaynaklı nasıl gelişebileceği, gençleri risklerden korumak üzerine anne baba ve eğitimcilere düşen görevler anlatıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi uzmanları ise öğretmenlere maddelerin ne olduğu, nasıl kullanıldığı ve insan vücuduna verdiği zararları anlattı; 156 Narkotik İhbar Hattı'nın önemine değindi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.