EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Kampüsünde Hayvan Hakları Duyarlılık Yürüyüşü: "Benimse, kurtar, sev"

DAÜ Kampüsünde Hayvan Hakları Duyarlılık Yürüyüşü: “Benimse, kurtar, sev”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) akademisyenleri, çalışanları ve öğrencileri 31 Mart 2015 Salı günü, 12.30 – 13.30 saatleri arasında, kampüste yaşayan sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve varlıklarını bir kez daha kamuoyuna duyurmak üzere yürüyüş düzenliyorlar.

Yayın Tarihi: 30/03/15 16:28
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Kampüsünde Hayvan Hakları Duyarlılık Yürüyüşü: “Benimse, kurtar, sev”
A- A A+

Uzun zamandır Gazimağusa bölgesi için hayvan terketme noktası haline gelen DAÜ kampüsünde köpek ve kedi popülasyonunun artmasından kaygı duyan DAÜ'lüler üç yıl önce Gazimağusa Veteriner Dairesi ile ortak bir proje başlatmıştı. Kısırlaştır Aşılat Yaşat (KAY) projesi kapsamında bugüne dek 80'den fazla dişi ve erkek köpek kısırlaştırılarak kampüse bırakıldı. Buna ek olarak DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü de hayvanlarım kampüs içinde belirlenen besleme noktalarından beslenme ve bakımlarını üstleniyor. KAY Projesi ve DAÜ'lü Hayvanlara Yardım Kulübü gönüllü öğrencileri tarafından düzenlenen yürüyüşte üniversitenin insan, diğer canlılar ve çevrenin yaşam kalitesini artırmak, olumlu dönüşümlere öncülük etmek gibi sorumlulukları düşünülerek hareket edildiği belirtildi. Organizasyon komitesi adına DAÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Erkan Burak Sevinç "Kenti, çevresi ve sakinleriyle uyum içinde bir kampüs olarak bu konudaki bilinçlenme ve eylemi birlikte yürütmeyi amaçlıyoruz. Bu yürüyüş bir başlangıç, başka eylemler ve aktivitelerle bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz" dedi. Kulübün akademik danışmanı ve KAY Projesi gönüllüsü Fayka Güresun ise, içinde yaşayan herkese değer veren onların yaşam kalitesini artırmaya ve yeni bir "sorumlu hayvan sahibi olma" bilinci geliştirme konusunda adadaki ilk adımı atan üniversite olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.