EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Çilek fiyatları cep yakıyor!

Çilek fiyatları cep yakıyor!

Çilek son birkaç haftadır tezgâhlardaki yerini aldı… Vatandaş çileğin fiyatının yüksek olduğundan dert yanarken, çileğe tezgâhlarında yer veren esnaf ise fiyatın yüksek oluşunu çileğin henüz çıkmasına ve yağmurların dinmemesine bağladı…

Yayın Tarihi: 01/04/15 10:00
okuma süresi: 2 dak.
Çilek fiyatları cep yakıyor!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Çilek bu yılda tezgâhlarda yerini aldı. Yeşilırmak'ın simgesi olan çilek son birkaç hafta var hem yol kenarlarında, hem marketlerin sebze reyonunda hem de pazarlarda yerini aldı. Vatandaş çileğin fiyatının henüz yüksek olduğundan dert yanarken, çileğe tezgâhlarında yer veren esnaf fiyatın yüksek oluşunu çileğin yeni yeni çıkmasına ve yağmurların henüz dinmemesine bağladı.

Vatandaş; "Diğer meyveler daha ucuz"

Geçtiğimiz hafta sonu pazarda alışverişini yapan vatandaş çileğin cep yaktığından yakındı. "Diğer meyveler daha ucuz ama çileğin kilosu 10 TL" diyen vatandaş, 1 kilo olmasa da yarım kilo veya bir-iki avuç çilek almadan geçmedi. Parası alışverişine ancak yetenler ise çileğe sadece bakmakla yetindi.

Esnaf; "Çilek yakında ucuzlar"

Çileğe tezgâhında yer veren esnafsa ise çileğin kilosunun 10 TL olmasına yağmurların çileğe verdiği zarara ve daha yeni yeni çıkmaya başlamasına bağladı. Yakın zamanda fiyatların daha aşağıya düşeceğini de belirten esnaf, çileklerin Yeşilırmak çileği olduğunu hormonsuz ve tatlı olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.