EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Dr. Hacer Çerkez 23 Nisan dolayısıyla açıklama yaptı...

Dr. Hacer Çerkez 23 Nisan dolayısıyla açıklama yaptı...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 22/04/15 10:23
okuma süresi: 5 dak.
Dr. Hacer Çerkez 23 Nisan dolayısıyla açıklama yaptı...
A- A A+

Bilindiği gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü çocuklara ve gençlere armağan etmesiyle kutlanmaya başlanmıştır. SOS Çocukköyü Derneği olarak tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutlar, geleceğimiz olan çocuklarımıza mutlu ve neşeli günler dileriz.

SOS Çocukköyü Derneği her çocuğun sevgi dolu ve güvenli bir aile ortamında yetişmesi felsefesiyle ülkedeki çocukların daha iyi koşullarda yaşaması için çalışmaktadır. Derneğimiz bugün, bakım ve destek programları çerçevesinde, toplam 181 çocuğun ve gencin yaşamında önemli farklılıklar yaratmaktadır. SOS Çocuk Köyü Programı çerçevesinde, aile bakımını kaybetmiş 108 çocuğa ve gence aile temelli bakım hizmeti sunulmaktadır. Önleyici bir çalışma olan Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi ile 28 aileye ve 73 çocuğa hizmet sağlanmaktadır. 2015 yılından itibaren, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette programı kapsamında finanse edilen proje çerçevesinde, 150 çocuğa ve gence ulaşmayı hedeflemekteyiz. SOS Çocukköyü Derneği kurulduğu günden günümüze kadar geçen zaman zarfında ülkedeki toplam 699 çocuğa aile temelli bakım vermiş ve Aile Güçlendirme Projesi çerçevesinde destek sağlamıştır.

Derneğimiz varlığını, toplumdan aldığı çeşitli destekler ve devletten aldığı katkılar sayesinde devam ettirmektedir. Toplumun ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için çalışmalarını sürekli güncelleyen ve çocukların ihtiyaçlarına yanıt verebilecek projeler geliştiren derneğimiz, geleceği emanet edeceğimiz genç nesiller yetiştirmekten sorumludur. Bu bağlamda, çocuk hakları konusunda savunuculuk, ve koruyucu aile konusunda yenilikçi çalışmalarımız devam etmektedir.

Toplumun sürekli değişen ihtiyacını, yapılandırılmış programlarla karşılamakta ve geleceğin yetişkinleri bugünün çocuklarına sorumlu ve bağımsız bireyler olmaları yönünde destek sunmaktayız. SOS Çocukköyü Derneği, çocukların ve gençlerin hayatına ışık tutarken, toplumdaki diğer paydaşların ve ortakların da kapasite gelişimine katkı koymaya çalışmaktadır. 2014 yılında çocuk hakları ve sorumlulukları, çevre bilincini artırma, risk altındaki çocuklarla görüşme teknikleri vb. konularda hem ilgili devlet çalışanlarının hem sivil toplum örgütlerinin hem de topluma hizmet sağlayan diğer uzmanların ve ailelerin kapasite gelişimini artırmaya yönelik eğitimler organize etmiştir.
Eğitimlerin yanısıra, aile bakımını kaybeden çocuklara ve gençlere daha kaliteli ve çeşitli yaşam alanı alternatifleri yaratabilmek için ülkedeki koruyucu aile sistemini geliştirmeye yönelik bir konsept geliştirilmiş ve uzman eğitim müfredatı, koruyucu aile eğitim müfredatı, izleme ve değerlendirme sistemlerinin kurulmasına yönelik Sosyal Hizmetler Dairesi ile işbirliği içerisinde çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca programlarda yer alan çocuklara ve gençlere daha kaliteli hizmetler sunabilmek için akademik destek ve kaliteli zaman konsepti geliştirilmiş ve üniversitelerle ile de ortak anlayış metnine dayalı bir işbirliği zemini hazırlanmış ve üniversitelerden gönüllü olarak aktif hizmet almaya başlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği içerisinde 5 farklı ilçedeki ilkokullarda çocuk hakları ve sorumlulukları yönünde ve çocukların çeşitli ihmal ve istismar durumlarına maruz kalmalarını önlemeye yönelik farkındalık kazandırma ve bilgilendirme çalışmaları başlatılmıştır.

Önümüzdeki yıllarda önleyici çalışmaları artırmaya yönelik bir aile merkezi ve aile güçlendirme mobil ekipleri kurulması yönünde ilk adımlar atılmış olup, devlet birimleri, belediyeler ve özel sektörle ortaklıklar kurarak çocukların ve gençlerin ailelerinin yanında kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamaya fırsat sunan çalışmalara hız verilmiştir.

Biz, SOS Çocukköyü Derneği olarak çocukların mutlu ve neşeli olabilmeleri, yarınlara güvenle bakabilmeleri için canla başla çalışıyoruz. Hedefimiz; yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her koşul ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklarla aydınlık yarınları kurmaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu, yarınlarınız aydınlık olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.