EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

13 yaşında evlendirildi; kendini çocuk gelinlerin önlenmesine adadı...

13 yaşında evlendirildi; kendini çocuk gelinlerin önlenmesine adadı...

"13 yaşımda evlendirilerek tüm hayallerim elimden alındı. 15 yaşımda anne oldum. Artık çocuk gelinlerin mücadelesinin öncüsüyüm" diyor Selvi Sertdemir… Kendini küçük yaşta evlilikleri önlemeye adayan, SOS Çocukköyü annelerinden Selvi Sertdemir, hazırladığı projeyle "çocuk gelinlere dur" demeye çalışıyor.

Yayın Tarihi: 18/08/15 11:16
okuma süresi: 2 dak.
13 yaşında evlendirildi; kendini çocuk gelinlerin önlenmesine adadı...
A- A A+

Aslen Konyalı olan, 12 yıldır Kıbrıs'ta yaşayan ve şimdiye dek üç kez yılın annesi seçilen 52 yaşındaki Sertdemir, gelecek yıl 2-5 Şubat tarihlerinde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde açacağı "Selvi Sertdemir De Çocuk Gelindi" resim sergisini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Gazimağusa'ya, ardından da Konya, Diyarbakır, Kütahya, İsviçre ve Danimarka'ya taşımayı planlıyor.

KİTAP VE İMZA KAMPANYASI…

Resimleri yanında şiirleri ve hayat hikayesinin yer alacağı kitapla da çocuk gelinlerin mücadelesine destek vermeye hazırlanan Selvi Sertdemir, konuyla ilgili bir de imza kampanyası planlıyor. Çocuk gelinlere hayır diyeceklerin vereceği imzaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar ulaştırmak istiyor.
Sertdemir, 13 yaşında evlendirildiğini, 15'inde anne olduğunu ve oynayamadığı oyuncak bebekleri, kendi bebeğiyle oynadığını anlatıyor; "Ben 40 yıl önce çocuk gelindim, maalesef hala var!" diyor.

Hayatın yükünü çok erken omuzlayan 4 çocuk annesi Selvi Sertdemir, eğitimini dışarıdan tamamlamış, Açık Öğretim Fakültesi'nden mezun olmuş, çocuklarıyla beraber resim kurslarına katılmış, yılın ressamı onur ödülünü almış, özgüvenini kazanıp kendi ayakları üzerinde duran bir kadın…

Selvi Sertdemir, kişisel sergileri yanında karma sergiler de açmış ve ödüller almış.

Çocuk gelinlere sanatla dur demek için çocuk gelinlerin resimlerini yapan, ayrıca şiirlerinin ve hayat hikayesinin yer alacağı bir kitabı çıkarmaya hazırlanan Sertdemir, kitabını çocuk gelinlerin eğitimi ve engelli dernekleri için bağışlayacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.