EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ, çocuklar için sokakları oyun alanına dönüştürüyor

GAÜ, çocuklar için sokakları oyun alanına dönüştürüyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Çocuk Vakfı ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu ( ÇOSKF) işbirliğinde sokaklarda çocuklar için oyun alanaları oluşturuyor.

Yayın Tarihi: 19/08/15 10:55
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ, çocuklar için sokakları oyun alanına dönüştürüyor
A- A A+

Geçtiğmiz günlerde GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Başkanlık Ofisinde GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığında gerçekleşen görüşmede, gerçekleştirilecek olan oyun alanı proesinin detayları masaya yatırıldı. Görüşmeye Akpınar'ın yanı sıra, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel, ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu ve beraberindeki heyet katıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, görüşmenin ardından gerçekleştirilen işbirliğinin amacının, Kıbrıs'taki çocuklara zemin oyunlarını tanıtıp, agresif birer birey olarak yetişmelerini engelleyerek zemin oyunlarını tanıtmak olduğu bildirildi. Gerçekleşecek olan proje çerçevesinde sokaklara, sek sek, zıp zıp, atmaca pusula, uçurtma gibi oyunlar için alanlar oluşturulacağı bildirildi. Proje ile birlikte, çocuklar için bir taraftan oyun alanları oluşturulurken, diğer taraftan ise yok olmak üzere olan sokak kültürünü yeniden canlandırarak, çocukların şiddet içerikli oyunlardan uzaklaşmasını sağlayarak, beden ve ruh gelişimleri açısından oyunlar ile buluşturmayı amaçladıkları belirtildi.
Ayrıca, bu projenin ilk olarak Arabahmet bölgesindeki sokaklarda uğlanacağı ve Rüzgar Gülü teması ile gerçekleşecek olan işbirliğinin ilerleyen zamanlarında tüm çocuklar ile paylaşılmasının amaçlandığı ifade edildi. Amacın sürekli bilgisayar başında oturan çocukların iletişim kurmalarını güçlendirerek, çocukları mutlu etmek ve temiz havada eski oyunların gün yüzüne çıkarak paylaşımlarını sağlamak olduğu vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.