EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

"Başka Ardalar Ölmesin" etkinliği yapıldı

"Başka Ardalar Ölmesin" etkinliği yapıldı

Lefkoşa'da 7 Temmuz'da aracı içinde ölü bulunan Arda Erkan anısına Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun desteği ile "Uçurtma Sörfü Anı Sürüşü" etkinliği düzenlendi.

Yayın Tarihi: 25/08/15 07:31
okuma süresi: 3 dak.
"Başka Ardalar Ölmesin" etkinliği yapıldı
A- A A+

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Arda Erkan'ın çok sevdiği sporlardan biri olması nedeniyle, Heaven Surf House, Afrodit Surf Club ve Kites Bananas Club'un sponsorluğunda "Başka Ardalar Ölmesin" sloganı ile dün düzenlenen etkinliğe KKTC ve Güney Kıbrıs'tan 50'nin üzerinde sörfçü katıldı.

Önce Yedidalga'da bulunan Heaven Surf House önünde gösteriler sunan sörfçüler, daha sonra Yedidalga'dan Afrodit Surf Club'a 10 kilometrelik sürüş gerçekleştirdi. Sürüş, Arda'nın kullandığı sörf öncülüğünde yapıldı. Sürüşte Arda'nın ekipmanları, arkadaşı Kaan Özkorkut tarafından kullanıldı.

Afrodit Sitesi'ne varışın ardından düzenlenen törende ise, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından etkinliğe sponsor olan kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi.

ERKAN

Arda Erkan'ın babası Mustafa Erkan etkinlikte yaptığı konuşmada, Arda'nın anısını yaşatmak için düzenlenen etkinliğe katılan sörfçü gençlere ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Acılarına rağmen kısa sürede toparlanarak, uyuşturucudan başka Ardalar ölmemesi için bu etkinliği düzenlemeye karar verdiklerini kaydeden Mustafa Erkan, bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Mustafa Erkan, gençleri sarmalayan uyuşturucu çemberinin kırılması için, verilecek olan her türlü mücadelenin içerisinde olacaklarını da vurguladı.

KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise yaptığı konuşmada, Komisyon olarak hiç bir gencin uyuşturucuya bulaşmasını ve uyuşturucudan hayatını kaybetmesini istemediklerini ve bu çerçevede çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Arda'nın ölümünün ailesi ve arkadaşları yanında tüm toplumda büyük üzüntü yarattığına işaret eden Hasan Karaokçu, Arda Erkan'ın anısını yaşatmak ve gençleri spora yöneltmek amacını taşıyan böylesi anlamlı bir etkinliğe destek vermenin görevleri arasında olduğunu ifade etti.

Gerek Arda Erkan'ın ailesi, gerekse etkinliğe destek veren sörfçülerin, bu organizasyonu geleneksel hale getirerek uluslararası boyuta taşıma yönünde düşünceleri olduğuna dikkat çeken Karaokçu, Başbakan Ömer Kalyoncu'nun da uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı olduğunu, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu olarak, etkinliğin daha üst düzeye çıkarılarak, Arda'nın uyuşturucuyla mücadelenin sembolü haline getirilmesi için elden gelen her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.