EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell "Sanat Engel Tanımaz" ile yine farkındalık yaratmaya çağırıyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell "Sanat Engel Tanımaz" ile yine farkındalık yaratmaya çağırıyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell 3'üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'nın bu yılki konuları "Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım" ve "Engel 'Ben'im" şeklinde seçildi.

Yayın Tarihi: 15/09/15 15:52
okuma süresi: 5 dak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell "Sanat Engel Tanımaz" ile yine farkındalık yaratmaya çağırıyor
A- A A+
  • Bu yılki yarışmada, Facebook ve Instagram üzerinden cep telefonuyla çekim yaparak sosyal medyada da katılım imkanı sunuluyor.

  • Yarışmaya son katılım tarihi 31 Aralık 2015 olarak açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in 'Engelsiz Yaşam' odağındaki fotoğraf ve kısa film yarışması "Sanat Engel Tanımaz" heyecanı yeniden başlıyor.

Engellilerin, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, empati ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlenen 3'üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'nın katılım şartları açıklandı.

Bu yılki yarışmada, Facebook ve Instagram üzerinden cep telefonuyla çekim yaparak sosyal medyada da katılım imkanı sunuluyor.

"Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım"

Kuzey Kıbrıs Turkcell, yarışmanın amatör ya da profesyonel tüm fotoğraf ve film tutkunlarına açık olduğunu duyurdu.

Ülkemizdeki fotoğraf ve engelli dernekleri ile yakın işbirliği içerisinde organize edilen yarışmaya son katılım tarihi 31 Aralık 2015 olarak belirlendi.

Yarışmanın bu yılki konuları "Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım" ve "Engel 'Ben'im" şeklinde seçildi.

Yarışma ve katılım şartları ile ilgili detaylı bilgi, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in resmi internet sitesi kktcell.com web adresinden de alınabilecek.

Üç kategoride heyecan

Yarışma bu yıl "Fotoğraf", "Kısa Film" ve "Cep Telefonu/Sosyal Medya" olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenecek.

"Fotoğraf" ve "Kısa Film" kategorilerinde değerlendirme her yıl olduğu gibi Seçici Kurul tarafından yapılacak.

Cep Telefonu/Sosyal Medya kategorisinde çekilen fotoğraflar ise #Turkcellsanatengeltanimaz "hashtag"ı ile Facebook ve Instagram'da yayınlanacak, başarılı eserler beğeni sayısına göre belirlenecek, eserler halk jürisi tarafından seçilecek.

Yarışmada dereceye giren eserler düzenlenecek Gala Gecesi'nde açıklanacak ve ödüllendirilecek ayrıca sergilenmeye değer bulunan eserler, yurt genelindeki çeşitli etkinliklere taşınarak sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Seçici Kurul'da kimler var?

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından 3'üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'nın bu yılki Seçici Kurulu şöyle açıklandı:

Fotoğraf jürisi:

Fotoğraf Sanatçıları Hasan Hüseyin, İsmail Gökçe, Buket Özatay, Kadir Kaba,

Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış.

Kısa film jürisi:

Yönetmenler Derviş Zaim, Doğuş Özokutan Çiftçioğlu, Vasvi Çiftçioğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit.

Ödüller

1'inci gelenlere Turkcell T60 akıllı telefon ve 1000 TL değerinde hediye çeki,

2'nci gelenlere Turkcell T60 akıllı telefon ve 750 TL değerinde hediye çeki,

3'inci gelenlere Turkcell T60 akıllı telefon ve 500 TL değerinde hediye çeki olarak belirlenmiştir.

Unutulmaz yarışmalar

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in "Sanat Engel Tanımaz" yarışmaları geçtiğimiz 2 yılda da başarılı eserler ve unutulmaz Gala Geceleri ile hafızalara kazınmıştı.

2'nci Sanat Engel Tanımaz Yarışması'nda Fotoğraf Kategorisi'nde Arif İşgüzar birinciliği kazanırken, Tevfik Ulual ikinci, Süleyman Kaplan ise üçüncü oldu.

Cüneyt Bayram, Doğay Erçağ ve Oytun Yunak'a ise 'Jüri Özel Ödülü' verildi.

"Kısa Filmler" kategorisinde ise "Baba" isimli filmiyle Soner Sert birinciliğe layık görüldü.

"Bakış Açısı" isimli kısa filmiyle Berk Koç ikinciliği alırken, Soner Sert "Ses" isimli çalışmasıyla üçüncülük ödülünün de sahibi oldu.

"Jüri Özel Ödülü" ise "Yeter ki İste" isimli kısa filmiyle Ömer Cumhur Bulduk'a verildi.

"Sanat Engel Tanımaz" gala ve ödül gecesinin yıldızı Almanya'dan adamıza gelen ortopedik engelli dansçı Dergin Tokmak'ın büyüleyici performansı olmuştu.

1'nci Sanat Engel Tanımaz Yarışması'nda ise Engelsiz Yürekler Kategorisinde 1'inci Gülsen Bayraca, 2'nci Yıltan Taşçı, 3'üncü İlyas Yağlı; Denizleri Aşan Sporcular Kategorisinde ise 1'inci Yıltan Taşçı, 2'nci Tevfik Ulual, 3'üncü İsmail Özyol olmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.