EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

"Çocuklar Trafikte" Eğitim Kitapları'nın hizmet içi eğitimleri tamamlandı

"Çocuklar Trafikte" Eğitim Kitapları'nın hizmet içi eğitimleri tamamlandı

Yeni öğretim döneminde anaokul ve ilkokullarda öğretmen kılavuz kitabı olarak kullanılacak, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından hazırlanan ve Telsim'in de katkılarıyla basımı yapılan "Çocuklar Trafikte" isimli kitapların hazırlığı tamamlandı. Örgün Trafik Eğitimi kitaplarının etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik etmek amacıyla öğretmenlere yönelik verilen hizmet içi eğitim kursları Girne'nin ardından Güzelyurt, İskele, Lefkoşa ve Mağusa'da düzenlenerek tamamlandı.

Yayın Tarihi: 25/09/15 12:11
okuma süresi: 3 dak.
"Çocuklar Trafikte" Eğitim Kitapları'nın hizmet içi eğitimleri tamamlandı
A- A A+

TRAKAYAD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sevay, Dr. Ayşe Zeki, Dr. Berna Arifoğlu ve Trafik Psikolojisi Uzmanı Deniz Atalar tarafından verilen eğitimlerde, ülkemizdeki trafik sorunu, bu sorunun eğitimle nasıl çözüleceği ve trafikte değişimin nasıl sağlanacağı ele alındı.

Avustralya'nın Victoria Eyaletinde kullanılmakta olan ve ülkemize uyarlanan "Çocuklar Trafikte" isimli kitaplar ile çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimi verilmeye başlanacak. Trafikte ölümlerin ve ebedi sakatlıkların önlenebilmesi ve toplumsal yaşam kalitemizin artırılmasının çağdaş ve örgün bir trafik güvenliği eğitiminin okullarımızda verilmesi ile mümkün olacağını savunan TRAKAYAD ile KTÖS, Avustralya'da eğitim uzmanlarının bilimsel bir yaklaşımla hazırlamış oldukları bu kitapların okullarda okutacak öğretmenlerin üzerine büyük görev düştüğünü belirtti.

Hizmetiçi eğitime katılan öğretmenler, trafik eğitiminin okullarda büyük bir ihtiyaç olduğunu ve bu eğitimin yeni dönemde başlamasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, öğrencilerin trafikteki sorunların farkında olan sorumlu bireyler olarak yetişmesi ve trafikte güvende olmaları için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Öğretmenler trafik eğitimi kılavuz kitabı hakkında görüş ve duygularını şöyle dile getirdi:

ÖNEL KOCADAL: Eğitimi veren uzmanlara teşekkür ediyoruz. Trafik ülkemizin kanayan yarasıdır ve bu eğitimin küçük yaşlarda verilmesi önemlidir. Uygulayıcı çalışmalarla çocuklarla daa etkili bir eğitim vereceğimizi düşünüyorum.

UZAY YALÇIN: Trafik konusunda bilimsel bir kitap hazırlandı. Kitaptaki bilgiler sayesinde öğrencilerimizi daha bilinçli şekilde eğiteceğiz.

RİFAT TAŞKENTLİ: Trafik kazaları yüzünden mutlaka her aileden veya çevreden birilerini kaybediyoruz. Çocuklarımı küçük yaşlarda trafik konusunda eğiterek bu konuda farkındalık yaratılmasını amaçlıyoruz.

HİLMİ OZAN: Ülkemizde trafik eğitimi bugüne kadar yeterince önemsenmedi. Sadece caydırıcı cezalar ile trafikteki kazalar önlenmeye çalışıldı. Bu kurstan öğrendiklerimi öğrencilerimi aktarıp, trafikteki can yakıcı kazaların ceza ile değil eğitimle önlemlenmesine katkı koymayı amaçlıyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.