EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

"Tekerlek İzleri" Ankara'da iz bıraktı

"Tekerlek İzleri" Ankara'da iz bıraktı

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nin ortaklaşa çalışmasıyla gerçekleşen engellilerin sorunlarını anlatan "Tekerlek İzleri" oyunu ülkemizden sonra Ankara'da da sahnelendi. Yenimahalle Belediyesi'nin daveti üzerine gerçekleşen turnede, 7 Ekim Çarşamba gecesi Ankara Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda "Tekerlek İzleri" oyunu sahnelendi.

Yayın Tarihi: 09/10/15 14:01
okuma süresi: 3 dak.
"Tekerlek İzleri" Ankara'da iz bıraktı
A- A A+

KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın katkılarıyla ilk yurtdışı turnesini yapan ve 2011'de hayatını kaybeden Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği eski Başkanı Mustafa Çelik anısına ithaf edilen "Tekerlek İzleri" oyunu Orkun Bozkurt ile Aysan Özcezarlı tarafından yazılıp, Yaşar Ersoy tarafından yönetiliyor. Komik ve duygusal anların birlikte yaşandığı oyun sonrasında Ankaralı tiyatroseverler oyunda rol alan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun sanatçılarıyla Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyelerini tebrik etmek için sahneye gelirken salonda duygusal anlar da yaşandı.

Oyunu; KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da izlerken Ankara'daki engelli dernekleri üyeleri, Ankara'da öğrenim gören Kıbrıslı öğrenciler ve tiyatroseverler de oyuna büyük ilgi gösterdi.

Oyun Dakikalarca Ayakta Alkışlandı

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı birer konuşma yaparken Başkan Fethi Yaşar belediyenin engelliler ile yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek oyunu başarılı bir şekilde sahneye koyan ekibi tebrik edip, oyunun yönetmeni Yaşar Ersoy'a plaket takdim etti. Ayrıca ekibe de çiçek verdi.

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut konuşmasında, böylesi anlamlı bir oyunun Ankara'da sahnelenmesinin önemine dikkat çekerek hem oyunun sahnelenmesine katkı koyanlara hem de çok önemli bir emek harcayarak oyunu sahneleyen ekibe teşekkür etti.

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ise konuşmasında; "Esas engellerin kafada olduğunu ve onların kaldırılması gerektiğini vurguladı." ve LBT ile K.T. Ortopedik Özürlüler Derneği'nin ortaklaşa çıkardıkları ve sahneledikleri bu oyunun insanların ve yöneticilerin kafasındaki bu engellerin yıkılmasında bir etken olacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.