EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

"Hayat Çocuklar ile Renkli" sosyal sorumluluk projesi devam ediyor

"Hayat Çocuklar ile Renkli" sosyal sorumluluk projesi devam ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU), İletişim Fakültesi öğrencileri ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAU) öğrencilerinin işbirliğinde yürütülen Sosyal Sorumluluk projesi "Gerçekten istiyorsanız hayaller gerçekleşir" teması altında sürdürüldü, bu çalışmalar kapsamında küçük yüreklerin büyük hayalleri resmedildi.

Yayın Tarihi: 20/11/15 08:14
okuma süresi: 3 dak.
"Hayat Çocuklar ile Renkli" sosyal sorumluluk projesi devam ediyor
A- A A+

Çocukların hayalleri

Yrd.Doç.Dr. Feriha Dikmen öncülüğünde yürütülen "Hayat, Çocuklar ile Renkli" Sosyal Sorumluluk projesinin bu haftaki temasında çocukların hayalleri ele alındı. 4 ile 13 yaş grubu arasındaki çocukların renkli boya kalemleri ile hayallerini kağıtlara dökmeleri istendi. Kimi futbolcu, kimi öğretmen, kimi de doktor, ressam, astronot olmak isteyen çocukların çalışmaları hayranlık uyandırdı.

"Doğa güzel sanatlarla dolsun"

12 yaşındaki bir kız çocuğunun "Hayalim ressam olmak, çünkü doğa güzel sanatlar ile dolsun" şeklindeki sözleri ortamda bulunan herkese umut vaadeden mesajlar verdi.

Yrd.Doç.Dr. Dikmen, yürüttükleri çalışmanın gerçek anlamda, hayata dokunuş olduğunu belirterek "Bu çalışma bizlere çok umut verdi, çocukların gözlerinde sanata, hayvanlara, insanlara kısaca yaşama olan umut ve sevgilerini görmek, bu çalışmanın ne derece önemli olduğu gösterdi. Düşünün ki 12 yaşındaki bir kız çocuğu, ressam olmak istiyor, çünkü doğanın sanat ile güzel olduğunun farkında... Bir başka çocuğumuz doktor olup, insanların hayatlarını kurtarmak istiyor, beni en çok duygulandıran 5 yaşında bir kız çocuğu, veteriner olmak istediğini belirtip kağıdına "Ohh be iyileştiriyorum, içim rahat, iyileşsin o bana yeter yazıyor" dedi.

Etkili ve anlamlı cümleler

Dikmen, teknolojinin gelişiminden bu denli uzak olup, böylesine etkili ve anlamlı cümleler ile karşı karşıya kalmanın bu proje kapsamında ekip olarak kurulan hayallerin gerçekleşebileceğinin en büyük göstergesi olduğunun altını çizdi

"Hayat, Çocuklar ile Renkli" etkinliğinin bu haftaki son aşamasında, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin kampanya kapsamında gerçekleştirdikleri promosyonlar ile oluşturdukları bütçeden minik yüreklere minik hediyeler ve öğrencilerin bir başka ders kapsamında hazırladıkları maskeleri dağıtarak, kendi hayal dünyalarınca renklendirilip bir sonraki etkinlik kapsamında bu minik yüreklerin GAÜ İletişim Fakültesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi öğrencileri ile paylaşımları istenildi.

Yürütülen "Hayat, Çocuklar ile Renkli" adlı sosyal sorumluluk projesine her hafta farklı bir etkinlikle devam edileceği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.