EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

"Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi" eğitimleri devam ediyor

"Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi" eğitimleri devam ediyor

İş Kadınları Derneği ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ortaklığında hayata geçirilen "Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi" kapsamında düzenlenen 2. Etap eğitimleri devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23/11/15 08:05
okuma süresi: 2 dak.
"Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi" eğitimleri devam ediyor
A- A A+

Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi kapsamında Haziran ve Temmuz aylarında Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, İskele, Gazimağusa ve Yenierenköy'de Girişimcilik eğitimlerinin ilk etabı gerçekleştirilmişti. Eğitimlere 6 bölgeden 160 kadın katılmış ve katılımcılar iki aşamalı eğitim sürecini tamamlamıştı. Eğitimin ilk aşaması, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Emeğinin Farkındalığı üzerine iken; katılımcılar, ikinci aşamada Girişimcilik, Bütçe Hazırlama, Nakit Yönetimi, İş Fikri Oluşturma ve İş Planı Hazırlama konularında bilgilendirilmişlerdi.

İş Kadınları Derneği ve DAÜ-Girişimcilik Merkezi arasında imzalanan protokol ile, Ekim ayında, Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi 2. Etap eğitimlerine başlanmıştır. Bu kapsamda katılımcılara, Lefkoşa, Gazimağusa, Güzelyurt ve Yenierenköy'de olmak üzere 4 bölgede, DAÜ-GİMER (Girişimcilik Merkezi) tarafından Ağızdan Ağıza Pazarlama, Bütçe, Maliyet Muhasebesi, Sosyal Medya Pazarlaması, Ürün Fiyat Belirlenmesi ve Pratik İngilizce eğitimleri verilmektedir. Kasım ayı sonunda tamamlanacak eğitimler ile hem kentte hem de kırsal kesimdeki kadınların iş fikirlerinin hayata geçirilmesine katkı konulması hedeflemektedir.

Ülkenin ekonomik kalkınma ve büyümesine fayda sağlamak, işsizliğin azaltılması ve aile refahının daha yüksek seviyeye ulaşması için kadın girişimciliğinin artması önem taşımaktadır. Bu çerçevede hayata geçirilen Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması projesi ile ilgili detaylı bilgiye https://www.facebook.com/kadinemegiprojesi ve https://twitter.com/kadinemegikktc sayfalarından ulaşılabilmektedir. Kamuoyuna duyurulur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.