EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Öğretmen ve akademisyenler tecrübelerini aktardı

Öğretmen ve akademisyenler tecrübelerini aktardı

Girne Vatan Lions Kulübü aylık toplantısında öğretmen ve akademisyenler birer konuşma gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 23/11/15 10:58
okuma süresi: 4 dak.
Öğretmen ve akademisyenler tecrübelerini aktardı
A- A A+

Girne Vatan Lions Kulübü'nün Kasım ayı birlik toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Toplantıya KKTC Lions Kulüpleri Birliği Başkanı Ezcan Özsoy, Lion Sema Tibukoglu ve Girne Kadınlar Konseyi Başkanı Hayat Aydınova konuk olarak katıldı. Toplantıda kulübe en fazla üye getiren Lion Burcu Başay Karakaya ile etkinliklerde sponsor olan Serena Butik Direktörü Emine Topal'a verilmesi için Gülsüm Madi'ye teşekkür belgesi verildi.

Toplantıda, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle emekli ana okul öğretmeni Hayat Aydınova ile mesleğini bırakan ve devam ettiren öğretmen ve akademisyen Lionlar birer konuşma yaptı.

Aydınova: Yine öğretmen olurdum

Girne Vatan Lions Başkanı Gülderen Nasıfoğlu, öğretmen, eğitmen ve akademisyenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, 40 yıl boyunca ana okulda öğretmen ve müdürlük yapan Hayat Aydınova'ya söz verdi.

Konuk Hayat Aydınova konuşmasında, hayat şartlarından dolayı öğretmenlik mesleğini seçmek zorunda kaldığını belirterek, dünyaya yeniden gelse daha önce seçmek zorunda kaldığı mesleğini bu kez severek seçeceğini söyledi. Aydınova, "öğretmen sürekli kendini yenilerse daha başarılı olabilir" dedi.

Girne Vatan Lions eski Başkanı Havva Aktül konuşmasında, öğrencilerini sevgiyle hayata hazırlayan öğretmenlerin, öğrencilerini sorumluluk sahibi, kendine ve yurduna yararlı kişiler olarak yetiştirdiğine dikkat çekti.

Belgin Tüccar, "Hayatın en değerli zamanı olan çocukluk döneminde çocukları eğitip mutlu edebiliyorsam En değerli mesleği yapıyorum" diye konuştu.

Esra Öz ise konuşmasında, bir eğitimci olarak yetiştirdiği öğrencilerini başarılı bir şekilde hayata atıldığında gördüğünde son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Çelebioğlu: Halen daha öğreniyorum

Akademisyen Deniz Çelebioğlu, üniversitede birçok ülkeden farklı kültürlerde öğrencilerle tanıştığını belirterek, başlangıç seviyesindeki öğrencilere İngilizceyi sevdirmek ve öğretmek için tiyatro, müzik ve sinemayı bir araç olarak kullandığını dile getirdi. Deniz Çelebioğlu,

"Öğretmen olsak bile, hiçbir zaman eğitim bitmez ve her zaman devam eder. Ben halen daha öğreniyorum" dedi.

Ayşın Daher ise, çocuklara verilecek eğitimin aydınlık gelecek için toplumların güvencesi olduğuna dikkat çekti. Daher, öğretmenlierin, çocukların kendilerine ve çevrelerine faydalı, ne istediklerini bilen üreten, özbenlikleriyle ve herkesle barışık, mutlu ve sevgi dolu bireyler yetiştirmek en büyük görevleri olduğunu vurguladı.

Özsoy: Öğrenmenin yaşı yok

Nurperi Bayırbaşı da, öğretmenliğin fedakarlık ve sabır isteyen zor ve zevkli bir meslek olduğuna işaret ederek, öğretmenin sırası geldiğinde çocukların ailesi ve arkadaşı olduğunu aktardı. Bayırbaşı, yıllar sonra öğrencilerin karşısına çıkıp beni hatırladınız mı dediğinde çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kısa bir dönem öğretmenlik yapan Fatoş Kaynakkan ile Özlem Erdendoğ ise, görevlerini severek yaptıklarını anlattı.

Mimar ve akademisyen Ezan Özsoy da konuşmasında, mimarların ömür boyu kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Özsoy, Mimar Sinan'ın çıraklık eseri dediği Şehzade Cami'yi 55, kalfalık eseri dediği Süleymaniye Cami'yi 75 ve ustalık eseri Selimiye Cami'sini ise 85 yaşında yaptığına dikkat çekerek, eğitim ve öğrenimin yaşı olmadığını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.