EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Şiddete Karşı Diren Projesi: "Her 3 kadından biri şiddet görüyor"

Şiddete Karşı Diren Projesi: "Her 3 kadından biri şiddet görüyor"

Avrupa Birliği'nin kısmı desteği ve KAYAD'ın, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Evrensel Özel Eğitim ve Psikolojik Haklar Derneği ile birlikte yürüttüğü Şiddete Karşı Diren Projesi'nin yapmış olduğu çalışmalar bugün bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 24/11/15 12:36
okuma süresi: 2 dak.
Şiddete Karşı Diren Projesi: "Her 3 kadından biri şiddet görüyor"
A- A A+

Şiddete Karşı Diren Proje Koordinatörü Mine Atlı, proje içerisinde yapılan araştırmaya dayandırdığı sonuçlarda ankete katılan 1000 kadından %33.7 yani her 3 kadından birinin eşinin veya eski eşinin kadına tokat attığının ortaya çıktığını söyledi.

Ankete katılan kadınlara "Arkadaşınız veya komşunuzun aile içi şiddet yaşadığını duydunuz mu?" diye sorulduğunda ise %99.5 oranındaki katılımcıların "Evet" yanıtını verdiğini belirten Atlı, "%60 oranında kadın çocukken annesinden tokat yedi, katılımcı annelerin %40'nın çocuklarına tokat attığını, her dört kadından birin de eşi tarafından başkalarının önünde aşağılandığını" gördüklerini söyledi.

Ülkede yaygın olan şiddet efsaneleri olduğunu da söyleyen Atlı, "Çalışan kadın şiddet görmez, Eğitimli eşler tokat yemez, eğitimli eşler tokat atmaz, sadece Türkiyeliler şiddet uygular veya görür"gibi efsanelerin doğru olmadığını belirterek ne eğitim düzeyi, ne ekonomik bağımsızlığın ne de milliyetin aile içi şiddetle alakalı olmadığına dikkat çekti.

Öte yandan Basın toplantısına katılan Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ve KAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Meral Akıncı'da birer konuşma yaptılar.

KAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Meral Akıncı, dünyada ve ülkemizde de aile içi şiddetin olduğuna dikkat çektiği değerlendirmesinde yapılacak çalışmaların bilimsel verilerle desteklenmesi gerktiğini söyledi.

Yapılan çalışmalarda basının da rolü olduğuna değinen Akıncı, "Bu verileri topluma yansıtmak ve bu farkındalığı yaratmaktaki en büyük ortağımız bazın mensupları olacaktır" dedi.

Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ise yapılan çalışmanın önemli olduğuna değinerek, "Sivil Toplum Örgütleri ve basının rolü büyük olduğu kadar, Meclis'in de önemi çok büyüktür. Artık harekete geçmeleri gerekmektedir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.