EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

UKÜ Eğitim Fakültesi'nden fark yaratan "topluma hizmet" projeleri

UKÜ Eğitim Fakültesi'nden fark yaratan "topluma hizmet" projeleri

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri, 2015 – 2016 akademik yılı "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında sosyal sorumluluk projelerine başladı.

Yayın Tarihi: 01/12/15 15:54
okuma süresi: 4 dak.
UKÜ Eğitim Fakültesi'nden fark yaratan "topluma hizmet" projeleri
A- A A+

Engelli rampası, bahçe temizliği, okul ve barınak boyama, turnuva...

Fakülte Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir'in yürüttüğü "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin ilkinde Özel Eğitim öğrencilerine motor becerileri ve doğa sevgisini aşılamak için öğrenciler ile birlikte çiçek dikimi ve bahçe düzenlemesi yapıldı.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri Çocuk Esirgeme Kurumu'nda organize ettikleri yemekte çocuklarla bir araya gelip yemek yedi.

Eğitim Fakültesi'nde yürütülen ve her dönem öğrencilerin büyük özenle hazırladıkları "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersinin bir başka etkinliği Lefkoşa'da bulunan hayvan barınağı ve Dr. Fazıl Küçük İlköğretim Okulu'nu boyamak oldu.

Etkinlikler dizisinin bir başka aktivitesinde öğrenciler, Küçükkaymaklı'da bulunan mezarlığın çevre temizliğini gerçekleştirdi. Lefkoşa Türk Belediyesi ile iş birliği içerisinde mezarların bakımı yapıldı ve çöplerin birikmesini engellemek için tedbirler ele alındı

Bölüm öğrencilerinin hayata geçirdiği bir diğer etkinlik ise Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu ile birlikte Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği (KTOED) yararına turnuva düzenlemek oldu. Beş büyük şehirde "Engelleri Kaldırmak İçin Sen de Bir Darts At" adı altında gerçekleşecek olan ve geliri KTOED'ye bırakılan darts turnuvasının Lefkoşa ayağı 3 Aralık tarihinde Lefkoşa Beer Garden'da yer alacak.

11 noktaya engelli rampası

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinin bu dönem gerçekleştirdiği bir başka anlamlı etkinlik de Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi içerisinde engelliler için rampa yapımı oldu. Halen yapım aşamasında olan ve Hastane kapsamında 11 ayrı noktaya engelli bireylerin erişimini kolaylaştırmak amaçlı inşa edilen rampaların kısa bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Rampa yapımındaki çalışmaları koordine eden bir grup öğrenci bu süre zarfında kimsesiz hastaları ziyaret ederek bu hastalara manevi destek sağlıyor. Söz konusu desteğin sağlıklı ve doğru yapılabilmesi için Hastane'nin başhemşiresi tarafından öğrencilere brifing verildiği de belirtildi. Böylelikle UKÜ'lü öğrenciler hem inşaat sürecini koordine etmekte hem de yakını olmayan hastalara manevi destek vermekte.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, Fakülte olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinin üzerinde hassasiyetle durduklarını belirtti. Özdemir, "Dersin programa konulma amacı, öğretmen adaylarının toplum sorunları konusunda duyarlılık kazanmasını sağlamak, iletişim kurma ve problem çözme becerilerini ortaya çıkarmaktır." açıklamasında bulundu.

"Projeler neticesinde insanların mutlu olduklarını görebiliyoruz"

Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin ilk aşamasında öğrencilerin çevrelerini gözlemlediklerini ve katkı koyabilecekleri toplumsal sorunları keşfetmeye çalıştıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, "Düzenlenen etkinliklerde insanların mutlu olduklarını görebiliyoruz. Onlar toplumdan ayrışmak değil kaynaşmak istiyorlar. Birileri onlara değer verdiği zaman çok mutlu oluyorlar. Düzenlediğimiz her etkinlikte insanlardan çok olumlu izlenimler elde ediyoruz. Bu da öğrencileri motive ediyor ve devamını istiyorlar." dedi.

Sarem Özdemir, çok sayıda anlamlı etkinlik gerçekleştiren öğrencilerin bir sonraki adımda ayrıca Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri ile birlikte yılbaşı etkinliği düzenlemek istediklerinin bilgisini verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.