EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

"Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ haklarıyla ilgili diyaloğu güçlendirmek" Projesinin açılışı yapılıyor

"Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ haklarıyla ilgili diyaloğu güçlendirmek" Projesinin açılışı yapılıyor

(Lefkoşa, 20/01/16) Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC) tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığıyla yürütülen "Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ haklarıyla ilgili diyaloğu güçlendirmek" başlıklı yeni projenin açılışı 23 Ocak Cumartesi saat 19:00'da ara bölgedeki Dayanışma Evi'nde olacaktır.

Yayın Tarihi: 20/01/16 12:35
okuma süresi: 2 dak.
"Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ haklarıyla ilgili diyaloğu güçlendirmek" Projesinin açılışı yapılıyor
A- A A+

Konuşulmayan (Unspoken) projesi Kıbrıs Türk toplumunda özellikle medya, eğitim, hukuk ve sağlık gibi çeşitli anahtar sektörlerde Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak LGBTİ bireylerin de deneyimlediği cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmeyi, medya ilgisini artırmayı, kamuoyu oluşturmayı ve toplumsal değişimi amaçlamaktadır.

Etkinlik Avrupa Birliği Destek Ofisi Program Başkanı Michaela Foresti'nin yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak ve proje hakkında, proje ekibinin kısa bir sunumu ile devam edecektir. Açılış etkinliğini canlı müzik eşliğinde kokteyl resepsiyonu takip edecektir.

Konuşulmayan (Unspoken) Projesi 2 yıl sürecek olup, sadece Kıbrıs'ın kuzeyinde LGBTİ hakları üzerine görünürlük ve toplumsal farkındalığı artırma amaçlı kapmanyalar yürütmekle kalmayıp, aynı zamanda hem Kıbrıs'ın kuzeyindeki ana akım medyanın ve toplumun daha kapsayıcı olmasını, hem de medyadaki LGBTİ temsil biçimlerinde olumlu yönde bir değişim sağlamayı amaçlamaktadır.

Konuşulmayan (Unspoken) Projesi kapsamında, ortak örgütler çeşitli aktiviteler düzenleyeceklerdir. Düzenlenecek olan aktiviteler arasında farklı profesyönel alanlara yönelik farkındalık seminerleri, tutum araştıran anketler, yıllık medya takip raporları, aktivistlere iletişim ve savunma eğitimleri, ve medya profesyönellerine yönelik kılavuz kitapçığı bulunmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.