EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

Ceza Yasası'ndaki değişikliğin ikinci yılında her yer gökkuşağı

Ceza Yasası'ndaki değişikliğin ikinci yılında her yer gökkuşağı

İngiliz döneminden kalan Ceza Yasası'nda yapılan değişiklikle eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılmasının ikinci yıldönümünde Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa'da birçok sivil toplum örgütünün binaları gökkuşağı renklerine büründü.

Yayın Tarihi: 27/01/16 15:00
okuma süresi: 1 dak.
Ceza Yasası'ndaki değişikliğin ikinci yılında her yer gökkuşağı
A- A A+
Kıbrıs Postası – Meryem Ekinci

Ceza Yasası'nda 2 yıl önce yapılan değişiklikle eşcinselliğin suç kapsamından çıkarılmasının yıldönümünde bazı siyasi partiler, Lefkoşa Türk Belediyesi, sivil toplum örgütleri LGBT bireylerle dayanışmak için binalarına gökkuşağı bayrağı astılar.

Siyasi partilerden YKP ve TDP, sivil toplum örgütlerinden ve sendikalardan KTÖS; DAÜ-SEN, Lefkoşa Türk Belediyesi, Mülteci Hakları Derneği, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, MAGEM, Mağusa Kadın Merkezi Derneği, Khora Kitap Cafe, Ghetto, Büyükhan Masal Atölyesi, The Books, Baraka'nın binalarında gökkuşağı bayrağı dalgalanıyor.

LGBT aktivistleri değişikliğin 2'inci yılında, yasa değişikliğinin salt yasada kalmaması ve toplumun algısının değişmesi için mücadeleyi sürdürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.