EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Mağusa'da farkındalık için yüründü

Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Mağusa'da farkındalık için yüründü

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Gazimağusa'da faaliyet gösteren İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 21/03/16 12:36
okuma süresi: 2 dak.
Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Mağusa'da farkındalık için yüründü
A- A A+
Kıbrıs Postası

İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin öncülüğünde Gazimağusa Suriçi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe, ilkokullar ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Down Sendromu'na farkındalık amacıyla yapılan yürüyüşte "Tıpkı Sizin Gibiyiz 1 Farkla" yazılı dövizler dikkat çekti.

ANLAMI 21/3

Birleşmiş Milletler 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdı. 21 Mart günü (21/3) Down sendromlu insanlarda 21'inci kromozomun 3 tane olmasını simgeliyor.


BALONLAR GÖKYÜZÜNE

Etkinlik çerçevesinde Gazimağusa Kapısı'ndan Namık Kemal Meydanı'na kadar ellerinde balonlarla yürüyen gençler, daha sonra balonları gökyüzüne bıraktılar.

Etkinlikte İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Havva Öztenay yerine , merkeze devam eden gençlerden Çağla Zoralı konuşma yaptı. Zorali, down sendromlu bebeklerin de normal insanlar gibi olduklarını söyledi.

Zorali, farklılığın hayat becerilerinde ek bir yardıma ihtiyaç duymaları olduğunu vurgulayarak, down sendorumlu çocukların ve yetişkinlerin düşleri ve amaçları için cesaretlendirilip, başarıya ulaşmalarının sağlanmasını istedi.

Etkinliğe Mağusa Kale Lions Kulübü, Barolar Birliği, Mesarya Lions Kulübü, İskele Sahil Lions Kulübü ve Gazi İlkokulu da katılarak destek verdi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.