EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

2016 Avrupa Gençlik Haftası: Katıl, fark yarat

2016 Avrupa Gençlik Haftası: Katıl, fark yarat

Avrupa Komisyonu, 2016 Avrupa Gençlik Haftası boyunca gençlere yönelik daha fazla eşit fırsatların sunulmasının önemini vurgulamak için 25 Nisan – 29 Nisan tarihleri arasında Güzelyurt, Yeni Erenköy, Girne ve Lefkoşa'da 5 lisede bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

Yayın Tarihi: 25/04/16 09:06
okuma süresi: 3 dak.
2016 Avrupa Gençlik Haftası: Katıl, fark yarat
A- A A+

Bilgilendirme toplantılarının hedefi AB Gençlik Stratejisi'nin yanı sıra ve yerel ve Avrupa genelinde gençlere yönelik fırsatların tanıtılmasıdır. Etkinliklerde gençlerin kendi bölgelerinde ve AB'deki fırsatlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilecekleri çeşitli örgütleri temsil eden bilgi masaları yer alacaktır.

Bilgilendirme masalarında Post Araştırma Enstitüsü, Yeşil Barış Hareketi, Sivil Alan, Hasta Hakları Derneği, SOS Çocuk Köyü, Diyabet Derneği'nin çalışmaları yanı sıra AB Bilgi Merkezi çalışmaları ve Avrupa Birliği'nin Burs ve İnsan Kaynakları Gelişim Sektör programını temsilen bilgiler sunulacaktır. Gençler, istihdam ve burs programlarının yanı sıra mesleki eğitim, staj imkânları, sivil toplum projeleri ve gönüllülük gibi konularda da bilgi alabilecekler.

25-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2016 Avrupa Gençlik Haftası aracılığıyla, gençlerin sivil toplumda ve istihdam piyasasında yer almaya teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Arka Plan :

AB Devletleri tarafından kabul edilen AB Gençlik Stratejisi, 2012- 2018 yıllarını kapsayan işbirliğine yönelik bir çerçeve sunmaktadır. Stratejinin iki temel hedefi vardır:

  • Gençlere, eğitim ve iş piyasasında daha fazla ve eşit fırsatlar sunmak
  • Genç bireylerin toplumda aktif bir biçimde yer almalarını teşvik etmek

Bu bağlamda, Özel Gençlik Girişimleri gençlere yöneliktir ve onları, resmi olmayan öğrenme, katılım, gönüllü faaliyetler, gençlik işleri, hareketlilik ve bilgi edinme konularında teşvik etmektedir. Sektörler Arası Girişimleri Yakinlaştırma ile de gençleri önemli ölçüde etkileyen diğer alanlardaki politika ve faaliyetlerin tasarlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde gençlerle ilgili konuların da göz önünde bulundurulması hedeflenmektedir. Bu alanlara örnek olarak eğitim, istihdam veya sağlık ve refah gösterilebilir.

İlgilenen bireyler, etkinlik hakkında daha fazla bilgiyi AB Bilgi Merkezi Facebook sayfasından (f/abbilgi) veya AB Bilgi Merkezi'ne e-posta (info@abbilgi.eu), telefon (228 2577) veya 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresinden ulaşarak temin edebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.