EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Artık Kıbrıs'ın da Cesar Millan'ı var!

Artık Kıbrıs'ın da Cesar Millan'ı var!

16 Nisan-23 Nisan 2016 tarihinde, "Köpeklere Fısıldayan Adam" gibi National Geographic programlarından tanıdığımız Köpek Davranış Uzmanı Cesar Millan'ın 17 senelik iş ortağı Cheri Lucas'ın, Amerika'nın Kaliforniya eyaletindeki Köpek Rehablitasyon Merkezi'nde, her sene düzenlemiş olduğu, eleme usulü ve teke tek yapılan Köpek Davranış Uzmanlığı özel eğitim ve çalışma programına, ülkemizde faaliyet gösteren Köpek Davranışları Uzmanı Merter Öktem katılım gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 29/04/16 12:15
okuma süresi: 4 dak.
Artık Kıbrıs'ın da Cesar Millan'ı var!
A- A A+
Programda Cheri Lucas'ın, hem yerel barınaklarla hem de kendi müşteri portföyünden oluşan köpeklerle birebir çalışarak, rehabilitasyon süreçleri, Cheri Lucas ile beraber tamamlandı. Köpek psikolojisi ve davranışları konusunda, mevcut dünya standartlarının da üzerinde yeni yöntemler ve araç-gereçler kullanarak, en zorlu vakalar çözülüp rehabilite edildi.

Programın sonunda, bugüne dek Lucas'ın çalışmış olduğu "En Başarılı Köpek Davranış Uzmanı" vasfıyla, dünya çapında geçerli profesyonel mesleki uygulama ve eğitim sertifikasını alarak yurda döndü. Cheri Lucas program sonunda Merter Öktem'e California'daki rehabilitasyon merkezinin "Master Trainer"i olabileceği konusunda bir teklif götürse de, Merter Öktem ülkemizde özellikle köpek davranışları konusundaki eksiklik ve açıklığı dile getirerek Kıbrıs'a faydalı olabileceğini söyledi.

Merter Öktem, ilerleyen zaman içerisinde çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenleyerek köpek sahipleri veya köpek severlere bilgilerini aktaracak. Öktem, "Misyonumuz, Kıbrıs'taki köpek dostlarımızı, aile, toplum ve diğer sosyal çevrelerle uyumlu bir zihin yapısına kavuşturup, rehabilite edip,bu güzel ilişkinin ömür boyu kalıcılığını sağlamak için köpek sahiplerini eğitmektir. Böylece köpekleri, önce ailenin, sonra da toplumun bir parçası haline getirerek dostlarımıza hakettikleri kaliteli yaşamı sunmanızı sağlamak, amacımızdır." Dedi.

Merter Öktem Kimdir?

Kıbrıs'ta 2013 senesinden bu yana Köpek Davranış Danışmanlığı yapıyor. Gerekli görülen durumlarda Rehabilitasyon süreçlerinde şimdilik 3 köpekten oluşan kendi sürüsünün de yardımını alan Merter, bu güne kadar birçok köpekle çalışarak, düzelemez gözü ile bakılan birçok vakaya yardımcı oldu.
Köpeğinizdeki muhtemel davranış bozukluklarını, yine onların gözünden bakarak, en doğal ve kalıcı yöntemlerle dengeliyor, rehabilite ediyor, düzelen davranışların dengeli ve sürekli kılınabilmesi için de köpek sahiplerini, yani sizleri eğitiyor..

En sık karşılaşılan genel problemler;

1- Agresyon(Saldırganlık)

- Köpeklere karşı,
- İnsanlara karşı,
- Yemek yeme sırasında,
- Bölgesel Saldırganlık (korumacılıkla karıştırmayın!)

2- Korku Sorunları

- Insanlara karşı,
- Diğer köpeklere karşı,
- Taranma, yıkanma vb. karşı,
- Arabaya binme korkusu
- Belirli yer ve bölgelere karşı korku,
- Ayrılık korkusu

3- Beslenme sorunları

- Yalvarma
- Tezgahlara, masalara çıkıp yemek çalma
- Yabancı cisimleri yeme
- Coprophagia (Dışkı yeme)

4- Diğer Davranışsal Problemler

- Aşırı havlama, ağlama, uluma
- İnsanların üzerine zıplama
- Ev içi genel bozukluklar ( parçalama, dışkılama vb.)
- Gezdirirken çekme, sahibiyle birlikte yürüyememe
- Aşırı yalama
- Hiperaktivite
- Hareket eden canlı/cansız şeyleri kovalamak (araba, kedi vb.)
- Dominantlık (baskın olma çabası)
- Takıntılar

Nasıl yapıyor?

Uygulanacak olan bütün çözümlerde, köpeğinize daha doğal ve içgüdüsel yollarla iletişim kurmayı öğrenip, yemeğe-ödüle dayalı bir ilişki değil, karşılıksız ve kopmaz bir arkadaşlığın keyfine varacaksınız.

Hatırlatırız ki, köpeğinizin yaşı ve cinsi ne olursa olsun, düzelemeyecek bir problem ya da ümitsiz köpek yoktur. Ümitsizlik sadece hayal gücümüzün bir ürünüdür.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.