EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Engelliler Dayanışma Derneği'nden siyasilere boykot!

Engelliler Dayanışma Derneği'nden siyasilere boykot!

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada engelliler ile ilgili çalışmaların geçtiğimiz yılara göre yerinde saydığı gerekçesiyle bu yıl engelliler haftasındaki siyasi ziyaretleri boykot edeceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 11/05/16 09:00
okuma süresi: 2 dak.
Engelliler Dayanışma Derneği'nden siyasilere boykot!
A- A A+
Ömer Suay'ın açıklaması şöyle:

"10-16 Mayıs Engelliler Haftası, ülkedeki engelli sorunlarını hatırlatmak ve çözümler aramak adına farkındalık oluşturmayı hedeflediğimiz bir haftadır.

Kesinlikle kutlamıyoruz. Çünkü ortada kutlayacak bir durum yok. Farkındalık, kutlamalarla değil, icraatla olur, hatırlatmasını da yaparak bu haftamızda siyaseti boykot edeceğimizi ifade etmek isterim.

Her yıl bu haftada camia olarak siyasi ziyaretlerimizin arttığını söyleyebiliriz. Ancak sonuç olarak geçen yıllara göre bir ilerleme göremediğimizi, özellikle başkent Lefkoşa'nın çevre engelleri hususunda yerinde saydığını, eğitim ve sistem gibi engellerin genel anlamda devam ettiğini, analiz ettiğimiz için bu yıl siyasi ziyaretleri gerçekleştirmeme kararı aldık.

Yeni kurulan hükümetin sosyal devlet yolunda belirgin adımlar atmasını, Lefkoşa Türk Belediyesi ve diğer tüm belediyelerin çevre noktasındaki engelleri ortadan kaldıracak samimi çalışmalar gerçekleştirmesini bekliyoruz.

Sosyal devlet anlayışı, samimiyet ve icraatla belli olur. Biz de KKTC Engelliler Dayanışma Derneği olarak samimiyetimizi göstermek için bu yıl engelliler haftasındaki siyasi ziyaretleri boykot ediyor, gerçekleştirmiyoruz."

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı

Ömer Suay

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.