EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Adım At kampanyasına büyük destek

Adım At kampanyasına büyük destek

Avrupa'da Şiddete Karşı Kadın Ağı, Kıbrıs'ın Kuzey'inde de KAYAD tarafından eş zamanlı olarak başlatılan ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Adım At (Step Up)kampanyasına, toplumun tüm kesimleri tarafından destek bulmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27/05/16 16:20
okuma süresi: 3 dak.
Adım At kampanyasına büyük destek
A- A A+
İngilizce kısaltması WAVE olan (Women Against Violence Europe), "Avrupa'da Şiddete Karşı Kadın Ağı" tarafından kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla tüm Avrupa ülkelerinde başlatılan kampanya, Kıbrıs'ın Kuzey'inde de ağın üyesi olan Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) tarafından eş zamanlı olarak yürütülüyor.

KAYAD'dan yapılan açıklamaya göre tüm Avrupa ve Kıbrıs'ın Kuzey'inde 25 Mayıs Çarşamba günü eş zamanlı olarak başlatılan ve yetkililere, devletlere ve ilgili taraflara, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti sonlandırmak için gerekli yatırımları yapmaları için çağrıda bulunmayı hedefleyen kampanya, Kuzey Kıbrıs'ta da toplumun birçok farklı kesimi tarafından destek bulmaya devam ediyor.

Kampanyaya destek belirten çok sayıda kişi, Sosyal Medya hesaplarından kampanyanın ismi olan olarak belirlenen "STEPUP" (Adım At) görselleriyle birlikte "Kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla, "Ben de adım atıyorum. Sen de adım at, #STEPUP kampanyasına destek ver", "Ev içi destek yasasının acilen hayata geçirilmesi için adım atıyorum. Sen de adım at, #STEPUP kampanyasına destek ver", "Ülkemizde yaşanabilir ve yaşayabilir sığınma evlerinin oluşturulması için ben de #adım atıyorum. Sen de adım at #STEPUP kampanyasına destek ver", "Ülkemizde, kadınların hayatlarına dair verdikleri kararların desteklenmesi adına, sağlanacak hizmet ve eğitimler için #adım atıyorum. Sen de adım at, #STEPUP kampanyasına destek ver" çağrılarında bulunarak kampanyaya aktif destek belirttiler.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak destek belirten kişiler arasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, genç milletvekilleri, belediye başkanları, siyasetçiler, işadamları ve işkadınları, sanatçılar, gazeteciler yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden bir çok kişi yer alıyor.

2 yıl boyunca yürütülecek olan kampanya, şiddetle mücadele eden kadın ve çocuk haklarını desteklediği gibi, uygun yardım ve korumaya erişimlerini amaçlıyor.

"Avrupa'da Şiddete Karşı Kadın Ağı" ve KAYAD kampanyanın başlangıç günü olan 25 Mayıs Çarşamba günü eş zamanlı olarak yaptıkları açıklamada şu çağrıda bulunmuştu:

"Kadına yönelik şiddeti önlenmesine ve kadının güvenliğini sağlanmasına aktif destek verilmesi; tüm kadın ve çocuklara özel hizmetlerin geliştirilmesi için harekete geçilmesi; Avrupa'da özel destek hizmetlerinin artırılması, özellikle 7-24 çalışan yardım hatları, sığınma evleri ve kadın ve çocuk destek merkezleri oluşturulması; destek hizmetlerinin kalitesinin arttırılması."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.