EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

Çocuk haklarına aykırı paylaşım Sosyal Hizmetleri harekete geçirdi

Çocuk haklarına aykırı paylaşım Sosyal Hizmetleri harekete geçirdi

Çocuk haklarına aykırı bir şekilde Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı Lefkoşa Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların isimlerinin ve doğum tarihlerinin de yer aldığı ihtiyaç listesinin sosyal medyada paylaşılması, daireyi harekete geçirdi. Kıbrıs Postası'nın ihbarını değerlendiren Daire Müdürü Aydan Başkurt, paylaşımın durdurulması için girişim yaptı.

Yayın Tarihi: 29/06/16 15:25
okuma süresi: 1 dak.
Çocuk haklarına aykırı paylaşım Sosyal Hizmetleri harekete geçirdi
A- A A+
Kıbrıs Postası – Meryem Ekinci

Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı Lefkoşa Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların ismi ve doğum tarihlerinin de yer aldığı ihtiyaç listesinin sosyal medyada paylaşılması, çocuk hakları ihlali nedeniyle daireye bildirildi.

Kıbrıs Postası'nın ihbarı üzerine harekete geçen Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Lefkoşa Çocuk Yuvası'nda ihtiyaç listesine dair belgenin dışarıya sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlatırken, ilgili birimleri de sosyal medya paylaşımının durdurulması için harekete geçirdi.

Aydan Başkurt'tan alınan bilgiye göre, sosyal medya paylaşımıyla ilgili olarak paylaşımda bulunan kişilere ulaşılarak paylaşımın kaldırılması istendi.

Başkurt, bu tür çocuk hakları ihlallerine karşı da yurttaşları daha sorumlu olmaya çağırdı.

İŞTE O PAYLAŞIM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.