EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

DİN-GÖR-SEN'den Kadir Gecesi mesajı

DİN-GÖR-SEN’den Kadir Gecesi mesajı

DİN-GÖR-SEN Başkanı Süleyman Çakır, Kadir Gecesi nedeniyle yaptığı açıklamada, bu gecede samimi kalple yapılan tövbeleri Allah'ın kabul edeceğini belirterek, "Bu kutsal Kadir gecesinde ellerimizi Yüce Allah'a açarak; dünyada sevgi ve kardeşliğin hüküm sürmesi, insanlığın huzuru için çalışma yönünde bizlere daha fazla azim, güç, idrak ve iman vermesi için yakaralım" dedi.

Yayın Tarihi: 01/07/16 12:24
okuma süresi: 4 dak.
DİN-GÖR-SEN’den Kadir Gecesi mesajı
A- A A+
DİN-GÖR-SEN Başkanı Süleyman Çakır Kadir Gecesi mesajında şunları kaydetti:

"Kadir Gecesi, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır ve Kur'an-ı Kerim Ramazan ayının yirmi yedinci gecesine denk gelen bu gecede inmiştir. İşte bugün, böyle faziletli bir geceyi idrak edecek olmanın tüm dünyada olduğu gibi, bizlerde heyecanını yaşıyoruz.

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim de Kadir Gecesi'nin hikmetini ve faziletini açıklayan aynı isimde müstakil bir sure vardır. Bu surede yüce Rabbimiz söyle buyurmaktadır: 'Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir' (Kadir Suresi:1-5).

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ise, 'Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır' buyurarak, inananlara muhteşem bir müjde vermektedir.

Kadir Gecesini en güzel şekilde değerlendirmek isteyen kardeşlerimiz bu geceyi, bol bol kaza namazı kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve okuduğu ayetlerin anlamları üzerinde düşünerek, tövbe etmeli, Peygamberimizin öğrettiği 'Allah'ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet' diye dua ederek geçirmelidir. Bu gecede öyle bir an vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka kabul olur. İşte her inanan gibi bizlerde bu anı yakalamaya niyet ve gayret etmeliyiz.

Hiç şüphesiz bu gecede indirilen Kur'an-ı Kerim'in amacı insanlık alemine bir düzen ve disiplin getirerek, belirlediği esaslarla insanı bireysel ve toplumsal huzura kavuşturmaktır. İşte bu bilinçle Kadir Gecesi değerlendirilmeli, bir yandan Namaz, dua Kur'an okumak gibi ibadetleri huşu içerisinde yaparken, diğer yandan insanlığın amacı nedir? Faydalı, kamil insan olmak için nasıl bir hayat yaşamalı, nasıl hareket etmeliyiz? İnsanlığa ne yaparsak daha iyi hizmet etmiş oluruz? Gerçek anlamada sevgi ve kardeşliği nasıl yaşayabilir, Dünya'da sevgi ve saygıyı nasıl hakim kılarız? Nasıl yaparsak, darda, zorda olan diğer insanlara ulaşır daha fazla merhamet ve sevgi sunabiliriz? İçimizde kin ve düşmanlık varsa bunları nasıl söküp atabiliriz? gibi konularda tefekkür etmeliyiz. Tefekkürün de bir tür ibadet olduğunu hatırdan çıkarmamalıyız.

Unutmayalım ki; özellikle bu gecede samimi kalple yaptığımız tövbelerimizi Allah kabul edecektir. Bizlere yaratıcının bir lütfü olarak takdim edilen bu kutsal Kadir gecesinde ellerimizi Yüce Allah'a açarak; Dünyada sevgi ve kardeşliğin hüküm sürmesi, insanlığın huzuru için çalışma yönünde bizlere daha fazla azim, güç, idrak ve iman vermesi için yakaralım.

Her canlının sevgiyi hak ettiğini temel alarak, sevgide sağlam ve cömert bir karaktere sahip olmak için de rabbimizden yardim dileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın ve İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyor, hayırlı kandiller diliyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.