EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

İki önemli engelsiz projesi için ilk adım

İki önemli engelsiz projesi için ilk adım

"Engelsiz Kent Meydanı" ve "Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması" için protokol imzalandı. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nin projelerinde, ana sponsorluğu Kuzey Kıbrıs Turkcell üstlendi.

Yayın Tarihi: 24/03/17 15:05
okuma süresi: 5 dak.
İki önemli engelsiz projesi için ilk adım
A- A A+
"Engelsiz Kent Meydanı" ve "Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması" için protokol imzalandı. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nin projelerinde, ana sponsorluğu Kuzey Kıbrıs Turkcell üstlendi.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in ana sponsorluğu ve Mimarlar Odası'nın işbirliğinde iki önemli proje için ilk adımı attı.

"Engelsiz Kent Meydanı" ve "Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması" için protokol imzalandı.

Protokol imza töreni ve basın toplantısı K.T Ortopedik Özürlüler Derneği'nde gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, KTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış'ın imza koyduğu projelerle, yeni bir süreç başladı.

Mimarlar Odası ile proje, Kuzey Kıbrıs Turkcell ile de yarışmanın ana sponsorluğu için protokoller imzalandı.

KİBRİT: TÜM HALKIMIZ YARARLANACAK

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, "Engelli Kent Meydanı ve Mustafa Çelik Kapalı Spor Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması için inanıyorum ki halkımız da desteğini esirgemeyecektir" dedi.

Kibrit, sadece engellilerin değil tüm halkın yararlanacağı bir projeyi hayatımıza kazandıracaklarını belirterek, yarışmaya katılacak tüm mimarlara başarılar diledi.

Engelli uyumlu binalar için yıllardır Mimarlar Odası ile birlikte hareket ettiklerini anımsatan Günay Kibrit, spor salonları için de bu işbirliğini ileriye taşıdıklarını ve bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

"Kuzey Kıbrıs Turkcell de projeyle ilgili bilgi verir vermez bizimle aynı heyecanı taşıyarak hemen ana sponsorumuz olmayı kabul etti" diyen Günay Kibrit, önemli bir mutluluk yaşadıklarını, hedeflerinin en kısa zamanda bu projelerin tamamlanması olduğunu sözlerine ekledi.
AKTAÇ: EVRENSEL YAŞAM

Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç da projenin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını belirterek, Evrensel Yaşam Kent Meydanı ve Mustafa Çelik Spor Salonu'nu ülkeye en doğru şekilde kazandırmak istediklerini söyledi.

"Projeyi genel arazi analizi, mimari ihtiyaç süreci ve ihale süreci diye üçe ayırdık" diyen Başkan Aktaç, şu bilgileri verdi:

"Jüri kriterleri, anons ve projelerin kabulü, değerlendirilmesi, kazanan projenin açıklanması, işin verilmesi ve projenin gerçekleşmesi gibi süreçlerimiz var. Biliyorsunuz, Mimarlar Odası olarak kardeşlerimiz için 'Engelli Standartlar' diye bir yayınımız olmuştu. Bugün tüm kamusal alanlarda bu standartlar aranıyor. Engelli kelimesini sevmiyoruz. O yüzden tüm dünyada da kullanılan evrensel diye bir tabir var, bunu tercih ediyoruz. Evrensel düzenlemeler demek istiyoruz. Mimarlar olarak bu tür kuralların uygulanmasını takip ediyoruz. Bugün de bu protokolden dolayı mutluyuz".

BARIŞ: BÖYLESİ KALICI PROJELERİ ÖNEMSİYORUZ

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış da, çok uzun yıllardır sosyal sorumluluk anlamında öncü oldukları engelli projelerinden bir yenisine daha sponsor olmaktan onur duyduklarını söyledi.

"Bu projeyi duyar duymaz, heyecanlandık, bu anlamlı işbirliği içerisinde yer almak istedik" diyen Ayhan Barış, farkındalık yaratan sosyal sorumluluk girişimlerine her zaman yakın durduklarını, kalıcı projelerde yer almaya özen gösterdiklerini belirtti.

Ayhan Barış sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni spor salonumuzun, engelli camiasında adeta sembol olmuş isimlerden Mustafa Çelik'in adını taşıması çok önemlidir. Bu projenin, pek çok engelliye hayat vermesini, umut ışığı olmasını diliyorum. Destek varsa engel yok anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz, her yeni günde, daha çok engellinin hayatın ve üretimin içerisinde, başarılarıyla yer aldığını gözlemliyor, mutlu oluyoruz. Bu projelerin en kısa sürede hizmete girmesini temenni ediyorum."

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'ndeki basın toplantısında, yakın dönemde yaşamını kaybeden, engelli Nüsret Soyumert içinde başsağlığı dilekleri iletildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.