EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Koopbank'dan İlkokullar arası kompozisyon yarışması

Koopbank'dan İlkokullar arası kompozisyon yarışması

Kooperatif Merkez Bankası'nın (Koopbank) düzenlediği ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliği içerisinde gerçekleştirilen "Tasarruf, kooperatifçilik ve hayallerim" konulu ilkokullar arası kompozisyon yarışması başladı.

Yayın Tarihi: 29/03/17 08:45
okuma süresi: 5 dak.
Koopbank'dan İlkokullar arası kompozisyon yarışması
A- A A+
Kooperatif Merkez Bankası'nın (Koopbank) düzenlediği ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliği içerisinde gerçekleştirilen "Tasarruf, kooperatifçilik ve hayallerim" konulu ilkokullar arası kompozisyon yarışması başladı.

Yarışma, ilkokul öğrencilerinin tasarruf bilinci ve kooperatifçiliği tanıması, bu çerçevede çocukların hayallerini de içeren kompozisyonları ile açık ve etkili anlatımla kendilerini ifade etmesini amaçlıyor.

İlkokul 4'ncü ve 5'nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen yarışmanın son başvuru tarihi ise 14 Nisan, 2017 olarak açıklandı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüllerin verileceği yarışmada, her katılımcıya katılım sertifikası ve dereceye giren okullara ise plaket verilecek.

Koopbank tarafından okullara dağıtılan ve bankanın internet sitesinden de verilen "Bilgi Dosyası" ile kooperatifçilik ve Kıbrıs'ta kooperatifçiliğin tarihçesi ile öğrencilerin daha sağlıklı bilgi edinmesi sağlanıyor.

Yarışmada birinci gelecek öğrenciye laptop bilgisayar, ikinci gelecek öğrenciye tablet bilgisayar ve üçüncü gelecek öğrenciye ise dijital fotoğraf makinesi ödül olarak verilecek. Mansiyon ödüllerinin de olduğu yarışmanın ödül töreni ise 12 Mayıs, 2017 tarihine gerçekleştirilecek.

Koopbank Halkla İlişkiler ve Reklam bölümünden yapılan açıklamada Koopbank'ın www.koopbank.com internet sitesinden yarışma ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşılabileceği kaydedildi. Hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler www.koopbank.com üzerinden kooperatifçilik, Kıbrıs'ta kooperatifçiliğin tarihçesi ve daha birçok bilgiye hazırlanan "bilgi dosyası" yardımı ile de ulaşabiliyor.

KOOPBANK İLKOKULLAR ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI DETAYLARI:

Yarışmanın İsmi ve Teması: "Tasarruf, kooperatifçilik ve hayallerim"

Yarışmanın Amacı: İlkokul öğrencilerinin tasarruf bilinci ile kooperatifçiliği tanıması ve çocukların hayallerini de içeren kompozisyon sayesinde açık ve etkili anlatım ile kendilerini ifade etmesi amaçlanmaktadır.

Çocukların Koopbank ekseninde kooperatifçilik bilincini daha net öğrenmesi ve banka bilincin artırılması hedeflenmektedir.

Hedef Kitle: Tüm ilkokul 4. ve 5. Sınıf öğrencileri.

Yapılacak Ön Hazırlık: Milli Eğitim Bakanlığı ile Koopbank'ın ortaklaşa gerçekleştireceği etkinlik ile Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Dairesi Müdürlüğü ile yakın işbirliği içerisinde yürütülecektir. Tüm ilkokul müdürlüklerine yarışma kuralları Mart ayı içinde gönderilecektir.

Okul öğretmenlerine, Kıbrıs'ta kooperatifçilik, kooperatiflerin önemi, Koopbank hakkındaki detayları içeren Bilgi Dosyası hazırlanıp ulaştırılacaktır.

Yarışma ile ilgili tüm bilgiler www.koopbank.com adresinden ve duyurulacaktır.

KATILIM KOŞULLARI:

  1. Tüm ilkokul 4. ve 5. Sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilir.
  2. Konu, öğretmenler tarafından A4 kağıtlara yazdırılacaktır.
  3. Kompozisyonlar sınıf öğretmenleri gözetiminde kendi sınıflarında tüm okullarda bir ders saati süresince yapılacaktır.
  4. Okullarda yapılacak yarışma sonrasında okul jürisi yazılan kompozisyonlar arasından değerlendirme yaparak, her okulun en iyi kompozisyonları, 10'unu aşmamak koşuluyla katılımcı öğrencilerin ayrı ayrı hazırlanacak katılım forumlarıyla Koopbank Genel Merkezi Halkla İlişkiler ve Reklam Bölümü'ne elden veya tahaüütlü posta ile zarf içinde gönderilecektir.

Değerlendirme

  1. Değerlendirme Koopbank'ın alanında uzman seçici kurul üyeleri tarafından yapılacaktır.
  2. Seçici kurul üyeleri kompozisyonları 100 tam puan üzerinden değerlendirecektir.

Ödüllendirme

Yarışmaya katılan ve okul jürisinden geçen tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

Dereceye giren ilk 3 öğrencinin ve 3 mansiyon alan öğrencinin okuluna plaket verilecektir.

Ödül:

Yarışma Birincisi Ödülü: Laptop Bilgisayar, Okula ve Kazanan Yarışmacıya Plaket

Yarışma İkincinin Ödülü: Tablet Bilgisayar, Okula ve Kazanan Yarışmacıya Plaket

Yarışma Üçüncüsünün Ödülü: Dijital Fotoğraf Makinesi, Okula ve Kazanan Yarışmacıya Plaket

Mansiyon 1: Okula ve Kazanan Yarışmacıya Plaket

Mansiyon 2: Okula ve Kazanan Yarışmacıya Plaket

Mansiyon 3: Okula ve Kazanan Yarışmacıya Plaket

YARIŞMA TAKVİMİ:

Bilgilendirme: Mart Ayı İçerisinde tüm ilkokullara yapılacaktır.

Teslim: 14 Nisan 2017, Cuma

Kazananların Saptanması: 5 Mayıs 2017, Cuma

Ödül Töreni: 12 Mayıs 2017, Cuma

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.