EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YKP-fem ve Kuir Kıbrıs Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri anma etkinlikleri düzenliyor

YKP-fem ve Kuir Kıbrıs Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri anma etkinlikleri düzenliyor

17 Kasım 2012 Cumartesi ve 18 Kasım 2012 Pazar günlerinde YKP-fem ve Kuir Kıbrıs bir dizi etkinlikler gerçekleştirecek. Yapılan açıklama ise şöyle:

Yayın Tarihi: 14/11/12 10:14
okuma süresi: 2 dak.
YKP-fem ve Kuir Kıbrıs Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri anma etkinlikleri düzenliyor
A- A A+

Rita Hester, 20 Kasım 1998'de ABD'nin Boston şehrinde kendi evinde göğsüne aldığı 20 bıçak darbesiyle öldürülmesi sonrasında, her yılın 20 Kasım günü, dünya çapında Nefret Cinayeti Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü olarak çeşitli etkinliklerle trans bireylerin haklarını ve mücadelelerini, toplumların gündeminde tutmaya devam etmektedir.

17 Kasım Cumartesi günü, Atatürk Kültür Merkezi, Lefkoşa'da Ben, Sen, O belgeseli gösterimi ve yönetmen Zeynep Oral, Esmeray, Voltrans Aktivistleri Aligül Arıkan ve İlksen Gürsoy ve diğer trans aktivistlerin konuşmacı olacağı panel 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

18 Kasım Pazar günü de Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu'nda, Esmeray'ın tek kişilik yeni oyunu "Yırtık Bohça" saat 19:00'da izleyicilerle buluşacak. Rezervasyon için 05338649341 numaralı telefon aranabilir, Esmeray ile dayanışma katkısı için hazırlanan kitap ayraçları Ghetto'dan veya kapıdan temin edilebilir.

YKP-fem ve Kuir Kıbrıs'ın yaptığı Nefret Suçu Mağduru Trans Bıreyleri anma etkinlikleri için olan çağrı şöyle:

'İkili cinsiyet sistemini sorgulamadan kabul eden bir çok toplumda olduğu gibi coğrafyamızda trans bireyler aileleri ve arkadaşları tarafından dışlanma, sağlık haklarından mahrum bırakılma, işyerlerinde ayrımcılığa uğrama, görünürlülük ve getirecekleri korkusundan aktivizm yapamama gibi bir dizi sorunla karşılaşabilmektedirler.

Demokratik, dahil edici, ötekileştirmeyen bir toplum idealinin peşinden gidiyorsak, bütün ayrımcılıkların ucunun öyle ya da böyle bize dokunacağı farkındalığıyla, her alanda mücadele etmeliyiz. Gelin bütünlüklü mücadelemize bir el de siz atın!'

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.