GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

"Dokuz Canlı" 27 Mart'ta sahnede

"Dokuz Canlı" 27 Mart'ta sahnede

Gibetsu "DOKUZ CANLI" polisiye komedi oyununu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde sahneye koyuyor.

Yayın Tarihi: 26/03/14 15:10
okuma süresi: 3 dak.
"Dokuz Canlı" 27 Mart'ta sahnede
A- A A+

Uluslararası Tiyatro Enstitüsünün, 1961 yılında aldığı bir kararla 27 Mart gününü "Dünya Tiyatrolar Günü" olarak kabul etmesinin üzerinden 53 yıl geçti.

"Dünya Tiyatrolar Günü" olarak kabul edilen 27 Mart'ta Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) DOKUZ CANLI polisiye komedi oyunu ile ücretsiz olarak seyircinin karşısına çıkacak.

Girne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamada;

GİBETSU 2014 Tiyatro sezonunu, yazar Tayfun Türkili'nin yazdığı, Güler Şen'in yönettiği "DOKUZ CANLI" polisiye komedi oyunuyla açıyor. DOKUZ CANLI polisiye komedi oyununda Demet Kızılokgil, Ufuk Asilçağ, Zehra Kafesci, Osman Öztosun, Serhat Tekin ve İbrahim Dinç rol alıyor. Oyunun efekt ve ışık tasarımını Süleyman Asilçağ yapıyor.

Oyunda; Demet Kızılokgil (Demet), Ufuk Asilçağ (Faruk), Zehra Kafesci (Mine), Osman Öztosun (1.Sedyeci), Serhat Tekin (2.Sedyeci) ve İbrahim Dinç (Garson) rolünde yer alıyor.

"DOKUZ CANLI" polisiye komedi oyunu; zengin bir semtin lüks bir apartman dairesinde geçmektedir. Faruk ve Demet sıradan bir hayat sürüyorlarmış gibi görünseler de birbirlerine karşı yalanlarla dolu bir hayatları vardır.

Faruk 50'sinden sonra sevgili edinmiş parasına güvenen Mine adlı güzel sevgilisi ile evlenmeye çalışan aşkının kölesi olmuş bir adamken, Mine dişiliği ve kurnazlığı ile Faruk'u boşanmaya zorlayan akıllı bir kadın, fakat ortada bir sorun vardır. Demet, yani namus abidesi geçinen ev kadınımız boşanmaya razı değildir. Bu durumda Mine'nin parlak fikirleri devreye girer. Faruk ortada top gibi gider gelir.

Faruk ve Mine'yi "Oyun içinde oyun bekliyordur"

İyi seyirler…

Tiyatroseverler; 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ilk kez sahnelenecek olan oyunu iki gün üst üste izleme şansına sahip olacaklardır. Oyun gösterimi; 27 Mart 2014 Perşembe günü ve 28 Mart 2013 Cuma günü Saat 20:00'de Girne Belediyesi Kültür Merkezi (Terminal Binası Üst Kat) Tiyatro Salonu'nda yer alacaktır.

Oyun için salonun seyirci kapasitesi 150 kişi olduğundan katılmak isteyen misafirlerimiz isimlerini oyun günü saat 18:00'den itibaren kapıdan yazdırabilirler. Ön rezervasyon alınmayacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.