GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Doğanköy'de yapımı tamamlanan "Doğanköy Camii" törenle ibadete açıldı

Doğanköy'de yapımı tamamlanan "Doğanköy Camii" törenle ibadete açıldı

Girne'ye bağlı Doğanköy'de yapımı tamamlanan "Doğanköy Camii" törenle ibadete açıldı.

Yayın Tarihi: 19/04/14 17:04
okuma süresi: 3 dak.
Doğanköy'de yapımı tamamlanan "Doğanköy Camii" törenle ibadete açıldı
A- A A+

Doğanköy Camisi'nin avlusunda gerçekleşen açılış törenine UBP Milletvekillerinden Ünal Üstel, Kutlu Evren, DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanı Durmuş Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş, Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Doğanköy Muhtarı Halil Anıldı, Akademi Kıbrıs Başkanı Adem Koç, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'ı Temsilen Din İşleri Başkanlığı Girne Temsilcisi Fuat Tosun, Prof. Dr. Ata Atun ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende sırasıyla Doğanköy muhtarı Anıldı, Girne Temsilcisi Tosun, Prof. Dr. Atun, Yardım Heyeti Başkanı Yavuz ve Din Hizmetleri Müşaviri Durmuş kısa birer konuşma yaptı.

ANILDI

1975'ten sonra güneyden, daha sonra Anavatan Türkiye'den gelen vatandaşların iki temel arzusu vardı. Okul ve Camii. Okullar merkezileşerek halledildi. Köy insanı cenazesini kaldırmak, dini vecibelerini yerine getirmek ve ezan sesini duyabilmek için tam kırk yıl sabırla beklemiştir. Çok mücadele verdik. Çok engellerden geçtik. Üç kez camimizin yeri değişmesine rağmen bugün Camimizin açılışını yapıyoruz. Allah'ıma şükürler olsun. Bugünden sonra müminler Cuma namazı için artık cami aramayacak, teravih namazına gitmek için artık yaşlılarımız otostop yapmayacak. Camimizin hayırlı olmasını diliyor, katkısı olanlara teşekkür ediyorum.

TOSUN

Kutlu Doğum Haftası gibi önemli bir zamanda Doğanköy Camisinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu açılışla Müslümanlığın tapusuna bir imza daha atmış oluyoruz. Bu açılışla Kabe'nin bir şubesini daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde açmış bulunuyoruz. Bundan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Camiler birlik beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Girne de 11'i kilise olmak üzere 35 camiyle hizmet veriyoruz. Cuma namazlarında camiler yetersiz kalmaktadır. Bu Caminin açılması insanlarımızın rahat ibadet yapmasına vesile olacaktır. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.