GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

CTP Girne İlçesi'nden Güngördü'nün açıklamalarına yanıt

CTP Girne İlçesi'nden Güngördü'nün açıklamalarına yanıt

CTP Girne İlçesi, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'nün su kesintileriyle ilgili yapmış olduğu açıklamalara yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 05/08/14 11:01
okuma süresi: 3 dak.
CTP Girne İlçesi'nden Güngördü'nün açıklamalarına yanıt
A- A A+

Girne'de yaşanan su kesintileri nedeniyle mevcut Girne Belediye Başkanı'nın softa şaşırtması yaparak geçmiş dönemde su ile ilgili yatırım yapılmadığı yönündeki mesnetsiz iddiaları bu açıklamayı yapmayı zorunlu kılmıştır.

Uzun yıllardır su sıkıntısıyla boğuşan Girne bölgesinde CTP'nin yönetiminde milyonlarca lira yatırım yapılmış ve son 7 senede hiçbir su sıkıntısı yaşanmamıştır. Bu bağlamda, 2 adet 300 ton, 3 adet 80 ton, 1 adet 28 tonluk su deposu halkın kesintisiz su alması için hizmete sunulmuş, şehrin tümüne yakınının su boruları yenilenmiştir. Kuyulardan şehre gelen ana borular (su isale hatları) değiştirilmiş, depolara suyun taşmasını engelleyen flotürlü toplar takılmıştır. 7 bine yakın akıllı su sayacı (kontörlü) takılarak büyük oranda su tasarrufu sağlanmıştır. Asker ve itfaiye ana şebekeden ayrılmıştır. Bunlar gibi daha birçok yatırım yapılmıştır.

CTP döneminde müdür olan ve uzun yıllar Sümer Aygın ile beraber çalışan Nidai Güngördü'nün bunları bilmemesi imkansızken eski yönetime mal etmesi Girne halkına yapılan büyük bir haksızlıktır. Girne'nin su sorunu yoktur, Girne'nin siyasi cezalandırma sorunu vardır ve Nidai Bey göreve geldiği günden beri konusunda uzman kişileri yönetimden uzaklaştırdığı için şuan bu sorunlar yaşanmaktadır. Çalışanları huzursuz ederek motivasyonlarını düşürmekte olan mevcut başkan, şehri bilen, tanıyan ve iş yapacak insanları güvensizlik nedeniyle görevlerinden uzaklaştırmış ve akan su akmaz hale gelmiştir. Su işinin sürekli bakıma ihtiyacı vardır ve siyasi intikamlar nedeniyle alınamayan kararlar Girne halkını susuz bırakmıştır.

Halkı yanlış bilgilendiren Girne Belediye Başkanı, elektrik kesintileri nedeniyle de su sıkıntısı olduğunu söylemiştir. Böyle bir şey asla söz konusu değildir çünkü CTP yönetiminde bütün kuyularımıza jeneratör takılmıştır.

Alsancak, Lapta, Esentepe gibi yerler haftada bir kez su alırken, Girne halkı yıllardır kesintisiz su almıştır. Şimdi eski dönemi suçlamayı bırakarak yaptıklarımızdan feyz alarak çalışmaya başlaması gerekmektedir. Kendisine oy veren ve vermeyen bölge insanının kendisinden beklentisi budur.

CTP Girne İlçesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.