GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Güngördü, CTP Gine İlçesi'ni yanıtladı...

Güngördü, CTP Gine İlçesi'ni yanıtladı...

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yerel seçimler sonucunda Girne'de bir değişim yaşandığını, bunu tüm tarafların kabul ve hazmetmesi gerektiğini ifade ederek, "Bizler Girne'ye hizmet etmek için göreve talip olduk ve bunu da yerine getirmek için çalışmalarımızı aralıksız ve yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Yayın Tarihi: 07/08/14 08:19
okuma süresi: 3 dak.
Güngördü, CTP Gine İlçesi'ni yanıtladı...
A- A A+

Güngördü yazılı açıklamasında, belediyenin "şeffaf belediyecilik" anlayışı çerçevesinde her hafta yayınladığı bir yazı ile Girne halkını bilgilendirdiğini, bu çerçevede geçen pazar günü yayınladıkları yazıya CTP Girne İlçesi'nden gelen yanıtın "anlamsız ve maksatlı" olduğunu iddia etti.

Kendilerinin de buna atfen bu açıklamayı yapma zorunluluğu olduğunu belirten Güngördü, açıklamasında arıtma tesisindeki kokunun ülke genelindeki elektrik kesintileri nedeni ile artması ve bunu en aza indirmek için yapılan müdahalelere yer verdiğini, ancak CTP Girne İlçesi adı ile yayınlanan yazıda "aciz" bir yaklaşım bulunduğunu öne sürdü.

Su İşleri Şubesi'ndeki tecrübeli personelin "Siyasi Cezalandırma" amacı ile uzaklaştırıldığı ve Girne içme suyunda yaşanan sıkıntının bu yüzden olduğunun da iddia edildiğini belirten Güngördü, şunları kaydetti:

"Oysa bu iddianın aksine bugüne kadar su bölümünde görevinden uzaklaştırılan hiç bir çalışan bulunmamaktadır. Bu tip yaklaşımların belediyedeki iş barışını bozmaya yönelik olduğunu ve kimin tarafından yönlendirildiği de tarafımızdan bilinmektedir.

Yine ayni yazıda tarafıma atfedilen 'softa şaşırtması yapılmaktadır' iddiası bu yazıyı hazırlatan zihniyetin sahip olduğu bir anlayıştır. CTP Girne İlçesi'ne yaptırılan açıklama son 4 yılda içme suyu ile ilgili hiçbir ciddi yatırım yapmamış olmayı gizlemeye yönelik bir açıklamadır.

Aynı anlayış 2014 Haziran seçim yasaklarına sayılı günler kala Girne Belediye Meclisi kararı olmadan 113 kişiyi Belediye'ye yasadışı olarak kadrolamış ve bu da 14 Temmuz 2014 tarihli Sayıştaylık raporuna yansımıştır. Sayıştay raporunda 'yapılan kadrolamalardan 52 işçi fazlası olduğu' belirtilmektedir. İşte bu ve buna benzer gerçekleri gizlemeye yönelik bu açıklamalardır esas softa şaşırtması olarak nitelendirilmesi gereken… Esas olarak, Girne halkına, gençlere ve ailelerine siyasi cezalandırma ve seçim kazanma uğruna bilerek yapılan bu yanlış uygulamanın hesabının verilmesi zorunluluğu vardır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.