GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Girne Üniversitesi denizcilik sektörünün Doğu Akdeniz'deki en önemli kuruluşu olma yolunda

Girne Üniversitesi denizcilik sektörünün Doğu Akdeniz’deki en önemli kuruluşu olma yolunda

Dünya denizcilik sektörüne pek çok ulusdan yüzlerce nitelikli denizci kazandıran kardeş üniversitesi Yakın Doğu Üniversitesi'nin akademik birikimini devralan Girne Üniversitesi, Dünya'daki denizci talebinin karşılanmasına yönelik olarak faaliyet gösteriyor.

Yayın Tarihi: 11/08/14 12:07
okuma süresi: 4 dak.
Girne Üniversitesi denizcilik sektörünün Doğu Akdeniz’deki en önemli kuruluşu olma yolunda
A- A A+

Girne Üniversitesi (University of Kyrenia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Dünya denizcilik sektörüne pek çok ulusdan yüzlerce nitelikli denizci kazandıran kardeş üniversitesi Yakın Doğu Üniversitesi'nin akademik birikimini devralan Girne Üniversitesi'nin, Dünya'daki denizci talebinin karşılanmasına yönelik olarak faaliyet gösterdiği belirtildi.

Türkiye limanlarına gelen yabancı yolcu sayısı 1.7 milyondan 2.9 milyona, Türkiye limanlarına gelen turistik yolcu gemisi sayısı ise 1367'den 1587'ye ulaştı…

Türkiye'nin 2010 yılından 2012 yılına kadar olan süreçte iç ticaret (kabotaj), ithalat, ihracat ve transit yük taşımacılığı kapasitesinin 349 milyon tondan 388 milyon tona yükseldiği belirtilen açıklamada, yine iki yıllık süreçte denizcilik sektöründe yurt içinde taşınan yolcu sayısının da 850 milyonu geçtiği kaydedildi. Türkiye limanlarına gelen yabancı yolcu sayısının 1.7 milyondan 2.9 milyona, Türkiye limanlarına gelen turistik yolcu gemisi sayısının ise 1367'den 1587'ye ulaştığına yer verilen açıklamada denizcilik sektöründe çalışacak nitelikli eleman ihtiyacının gün geçtikçe arttığı vurgulandı.

Türkiye yanısıra Dünya'da da denizci ihtiyacı artıyor…

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre sadece Türkiye'nin iç ticaret, ithalat, ihracat ve transit yük taşımacılığı potansiyelinin iki yıllık sürede 39 milyon ton artış gösterdiğinin altı çizilen açıklamada Türkiye denizcilik sektöründe çalışacak nitelikli eleman ihtiyacının da giderek arttığına yer verildi. Aynı açıklamada deniğzcilik sektöründeki ihtiyacın Türkiye benzeri bütün Dünya'da da arttığına dikkat çekildi.

Denizcilik bölümlerinden mezun olanlara geniş istihdam olanağı…

Girne Üniversitesi'nin kardeş üniversitesi Yakın Doğu Üniversitesi'nin denizcilik bölümlerinden mezun olanların Türkiye ve Dünya denizcilik sektörünün çeşitli birimlerinde istihdam edildiğine atıfta bulunulan açıklamada, Girne Üniversitesi mezunlarının da dünya çapında geniş bir yelpazede isdihdam şansına sahip olacağının altı çizildi.

Kayıtlar 5 Eylül'e kadar devam edecek…

Ülkemizin havacılık ve denizcilik sektöründe uzmanlaşmış ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi'nin denizcilik sektöründe giderek artan ihtiyaç çeşitliliğini dikkate aldığı kaydedilen açıklamada, üniversitenin denizcilikle ilgili üç fakültesi ve yüksekokulu bulunduğu belirtildi. Aynı açıklamada Girne Üniversitesi'ndeki eğitimin dünya denizcilik sektörünün tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, en yüksek seviyede ve uluslar arası standartlarda, tüm ulusal ve uluslar arası yasal gerekleri de yerine getirmiş olarak, eksiksiz verildiği vurgulandı. Açıklamada son olarak kayıtların 5 Eylül 2014 tarihine kadar devam edeceği de belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.