GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Rus yazar Galina Raikhert yeni kitabını Güngördü'ye takdim etti

Rus yazar Galina Raikhert yeni kitabını Güngördü'ye takdim etti

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden yapılan açıklamaya göre; Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Galina Raikhert'i makamında kabul etti.

Yayın Tarihi: 21/08/14 16:19
okuma süresi: 3 dak.
Rus yazar Galina Raikhert yeni kitabını Güngördü'ye takdim etti
A- A A+

Galina Raikhert; 'Rusya'nın kuzeyinde Komi Cumhuriyeti'nde doğdu, noter ofisi var ve profesyonel avukatlık yapmaktadır. İlk kez 1997 yılında Kuzey Kıbrıs'a seyahat etmiş olup, 2000 yılından itibaren ise Girne'de yaşamaktadır. Raihert, ayrıca yazardır. Yemek kültürü, Mutfak tarihi, Psikoloji ve diğer konular üzerine yazılar yazmıştır.

Rus yazar Galina Raikhert; 'Girne rahat bir kent, insanlar arkadaş canlısı, kısacası sessiz bir yer. Sanata ve yaratıcılığa açık bir kent' açıklamasında bulundu.

Galina Raikhert; 'insan için yiyeceğin derin bir algısı olduğunu, her insanın ne yediğini bilmesi ve yemek işine ciddiyetle yaklaşması gerektiğini' vurguladı. Raikhert; Kuzey Kıbrıs'ta Mutfak Kültürü oldukça zengin ve geniş popülerliği hak ettiğini söyledi.

Rus yazar Galina Raikhert 'Yiyecek İle Arkadaş Olmak' kitabını Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'ye takdim etti. En büyük Rusya yayıncılarından biri olan 'Cenrpoligraf, G.Raikhert'in iki kitabını yayınlamış olup, üçüncü kitabı da yayınlanmak üzeredir. Dördüncü kitabı 'Bana Ne Yemek İstediğini Söyle' ise Kuzey Kıbrıs'ta çıkarılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde basılıyor ve Türkçe dilini çevirmesi şu anda görüşülüyor.

Galina; 'yemek seyahat edenlerin yabancı yerlerde karşılaştığı ilk şey, eski zamanlarda bu insanlar; savaşçı, hacı, göçebe ve ticaretci idi, şimdi de ise bu insanlar turistler'diye belirtti.

Kitap takdimi sırasında kısa bir konuşma yapan Güngördü, 'Galina Raikhert kitap notlarının sadece yemek pişirme üzerine olmadığını söyleyebiliriz. Güngördü takdim edilen kitabı incelediğimizde; 'mutfağın kökeni, önyargı ve yanlış anlamalar hakkında, mutfak repertuarı ve hayal gücü, herhangi bir ulusal mutfağı öğrenmek, afrodit mutfağı ve mutfak sihiri, eğlenceli pişirme yöntemleri, yemek pişirme sanatı ve diğer birçok konu hakkında bilgiler veriyor.

Başkan Güngördü; 'kültür açısından ve birçok konuda yararlı olacak, kalıcı bir eser ortaya çıkardığı için Galina Raikhert'i tebrik etti. Güngördü; 'Sayın Raikhert gibi değerli bir yazarın kentimizde 2000 yılından beri ikamet etmesi ve kentimize çeşitlilik kazandırması bizler için gurur verici, bu nedenle mutlu olduğumu belirtmek isterim' dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.