GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne-Beylerbeyi sinyalli kavşak düzenleme projesi hayata geçiriliyor

Girne-Beylerbeyi sinyalli kavşak düzenleme projesi hayata geçiriliyor

Girnede, Semih Sancar Caddesi - Beylerbeyi Sinyalli Kavşağı ile ilgili yeni bir trafik düzenlemesi hayata geçiriliyor.

Yayın Tarihi: 27/08/14 14:47
okuma süresi: 2 dak.
Girne-Beylerbeyi sinyalli kavşak düzenleme projesi hayata geçiriliyor
A- A A+

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümünden yapılan açıklamada; 26/08/2014 tarihi itibarı ile mevcut kavşakta başlatılan deneme süreci ile birlikte, Beylerbeyi Sinyalli Kavşağına 4 fazlı çalışan trafik ışıkları, 3 faza indirilerek sinyal sürelerinden 20-25 daha fazla trafiğin akış hızının arttırılması hedefleniyor. Buna ek olarak Doğanköy Çemberinden başlayarak mevcut iki şerit yolun 3 şerite çıkarılması ile birlikte Liman Çemberine doğru sürekli geçiş sağlanması konusunda proje önümüzdeki günlerde hayata geçirilecektir. Bu sayede 250 metre boyunca 3 şerit uygulaması ile sürekli geçiş imkanı sağlanarak Beylerbeyine dönüş için ayrı bir şerit düzenlemesi uygulanacaktır.

Şu an Beylerbeyi Trafik Düzenleme Projesinin Birinci Etabı uygulamaya konulmuş ve yapılan düzenleme ile birlikte geçiş ve bekleme süreleri iyileştirilmiştir. Örneğin; geçmişe nazaran Semih Sancar Caddesinden Liman Çemberine doğru olan trafik sinyal geçiş süresi 40 sn den 60 sn ye çıkarılmıştır.

İkinci Etap ile birlikte, Semih Sancardan Liman Çemberine olan geçişler ayrı şerit, Beylerbeyine dönüşler ayrı şerit üzerinden yapılabilecektir. Bu sayede mevcut araç geçişleri iki katına çıkarılabilecektir. Sürekli geçiş ile Doğanköy Çemberine kadar uzanan trafik kuyruklarının azaltılması düşünülerek, daha çok taşıtın geçmesi sağlanacaktır.

Halkımız, proje ile ilgili bilgi ve detayları Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Şubesinden elde edebilir, aynı zamanda konu ile ilgili görüş ve önerisi olanlar internet adresinden veya Halkla İlişkiler Bölümüne bizzat iletebilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.