GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Kumdan Yaşama Etkinliği'ne destek verdi...

YDÜ Kumdan Yaşama Etkinliği’ne destek verdi...

YDÜ bugün Akdeniz Köyü kumsalında gerçekleşen 2. Kumdan Yaşama Etkinliği'ne destek verdi.

Yayın Tarihi: 07/09/14 19:30
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Kumdan Yaşama Etkinliği’ne destek verdi...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Akdeniz Köyü kumsalında ikincisi gerçekleştirilen "Kumdan Yaşama Etkinliği"ne katıldı.

Savaşan; kusursuz bir doğa ve kültürel miras, turizmin en büyük sermayesidir…

Açıklamada turizmin, çevreye, topluma, kültüre ve ekonomiye zarar vermesini engelleyerek, sürdürülebilirlik temelinde büyümesinin sağlaması gerektiğine dikkat çeken YDÜ Turizm işletmeleri Genel Müdürü ve YDÜ hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın "kusursuz bir doğa ve kültürel miras, turizmin en büyük doğal sermayesidir. Onları korumalı ve çoğaltmalıyız. Bunu da yapabilmek için ülkemizde turizm bilincinin oluşturulması şarttır'' diye konuşuğuna yer verildi.

Turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin algılanmasına dönük çalışmalar arttırılmalı…

Turizm bilincinin geliştirilmesi ve bu alanda yaşanan gelişmelerin diğer ülkelere de aktarılarak deneyimlerin paylaşılmasının ço önemli olduğuna dikkat çeken Savaşan, ülkemizde de turizm bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi için turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin algılanmasına dönük çalışmaların arttırılması gerektiğini anlattı.

Akdeniz Köyü'nde gerçekleştirilen "kumlardan yaşama" etkinliği iyi bir örnek…

Savaşan, Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilen ve sivil toplum örgütleri, YDÜ, Belediye ve pek çok turizme duyarlı kesimi bir araya getiren "kumlardan yaşama" etkinliği gibi organizasyonların ülkede turizm bilincinin oluşmasına olumlu katkıda bulunduğuna da dikkat çekti. Savaşan ayrıca konuşmasında ülkemizde bilimsel temellere dayandırılarak başlatılması gereken bilinçlendirme çalışmalarının Cumhurbaşkanı'nı, bakanları, parlamenterleri, memurları, esnafı, üreticiyi, ev hanımlarını, emeklileri, yaşlıları, öğrencileri kısacası bütün insanlarımızı içine alacak şekilde planlanmasının son derece önemli olduğunun da bir defa daha altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.