GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de suçlar önlenmeye başladı...

Girne'de suçlar önlenmeye başladı...

Girne'de uygulanan "Önleyici Hizmetler ve Devriye Polisliği Projesi" olumlu sonuç verdi.

Yayın Tarihi: 08/09/14 15:10
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de suçlar önlenmeye başladı...
A- A A+

Polis Genel Müdürlüğü tarafından suçun önlenmesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan Önleyici Hizmetler ve Devriye Polisliği Projesi, pilot bölge Girne'de uygulanıyor. Yapılan ilk değerlendirmelere göre; proje olumlu sonuç verdi ve bölgedeki suçlarda düşüş yaşandı. 7 Nisan 2014 tarihinden itibaren Polis Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konan projeyle ilgili seminer gerçekleştirildi.

Girne Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan seminere; Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Polis Genel Müdürü İkinci Yardımcısı Süleymen Manavoğlu, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amiri Hasan Çağanağa'nın yanı sıra Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye personeli ve belediye meclis üyeleri, bölge muhtarları ve azaları, bölge okul müdürleri ve rehber öğretmenleri de katıldı.

Polis Başmüffettişi Kerem Kadiroğulları, Polis Müffettişi İlhan Kuş ve Özcan Dönmezer tarafından sunum gerçekleştirilen seminerde, 7 Nisan'dan beri uygulamada olan projeyle ilgili bilgi verildi ve alınan sonuçlar değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede, alınan tedbirler neticesinde suçlarda düşüş yaşandığı ifade edildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı açıklamada; "Kentlerimizde bazı kurumlar çok önemlidir. Özellikle Belediye, Kaymakamlık ve Polis Teşkilatımız. Kentlerimizde bu üç kurumumuz koordineli ve iyi çalıştığı zaman, kentlerimizdeki insan yaşamı daha düzenli ve daha huzurlu olur. Böylece kentte yaşayan insanlarımız da daha kaliteli ve daha çağdaş bir yaşam sürdürmeye başlar" dedi.

Başkan Güngördü; Polis Genel Müdürlüğü'nün; özellikle "Girne Kentini pilot bölge olarak seçerek, önleyici hizmetler ve Devriye Polisliği projesini öncelikle Girne Kenti'nde başlatmış olmalarından dolayı, duyduğu memnuniyeti belirterek, Polis Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Yaya olarak 52 polis devriye geziyor…

Polis Örgütünü yeniden yapılandırma projesi kapsamında özel eğitimden geçen 52 polis, pilot bölge olarak seçilen Girne'de yaya olarak devriye hizmeti veriyor. Girne Okullar Önü, Antik Liman, Kordonboyu, Ziya Rızkı Caddesi, Atatürk Büstü, Canbolat, Mete Adanır, Bedrettin Demirel, Ecevit Caddeleri ile Hirondel Çemberi ve Çarşamba Pazarı çevresi gibi nüfus yoğunluğu olan noktalarda görev yapan ekipler, etkin devriye ile suçların işlenmeden önlenmesi, endüşük seviyeye indirilmesi ve halkın yaşam kalitesinin artırılması için çalışıyor.

Devriyeler ayrıca, bölgelerinde, Belediye çevre, elektrik ve telefon dairelerinin ilgi alanına giren sorunlarla ilgili olarak da ilgili bu kurumları haberdar ediyor. Girne bölgesinde başlayan bu pilot uygulamanın, ülke geneline yayılması hedefleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.