GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Tır dorsesinde Türkiye'ye gidecekti!

Tır dorsesinde Türkiye'ye gidecekti!

Girne Turizm Limanı'nda ilginç girişim. Önceki gün Tır dorsesinde gizlenerek Türkiye'ye gitmeye çalışan bir İngiltere vatandaşı ile ona yardımcı olduğu iddia edilen TC vatandaşı bir kişi polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 10/09/14 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Tır dorsesinde Türkiye'ye gidecekti!
A- A A+

Abbas ELMAS

Girne Turizm Limanı'nda Türkiye'ye gidecek olan bir tırın dorsesine saklanmaya çalışan Kriyagos Mdosto ve ona yardımcı olduğu iddia edilen İyigün Yorulmaz isimli kişiler polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube'de görevli polis memuru Halil Drangoz, zanlı İyigün Yorulmaz ve Kriyagos Modosto'nun 6 Eylül tarihinde Girne Turizm Limanı'nda meydana gelen "Suç işlemeye teşebbüs" suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Polis, Zanlı Kriyagos Modosto'nun Girne Turizm Limanı'nda muhaceret içinde bulunan bir tır dorsesine işlem yaptırmadan gizlenmeye çalıştığı, zanlı İyigün Yorulmaz'ın ise zanlı Modinos'a saklanması için yardım ettiği bir sırada suçüstü tespit edilerek gözaltına alındıklarını açıkladı.

Polis, olayla ilgili başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlıların poliste gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini, zanlı İyigün Yorulmaz'ın TC vatandaşı olup KKTC'de turist olarak, Kriyagos Modosto'nun ise İngiltere vatandaşı olduğunu ancak, ülkeye yasadışı yollardan girdiğini ve KKTC ile yasal hiçbir bağının bulunmadığını kaydetti.

Zanlı Kriyagos Modosto'nun serbest kalması halinde yine yasadışı yollardan yargılanmaktan kaçabileceğine dikkat çeken polis, her iki zanlının da yargılanacakları güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede tercüman aracılığı ile söz hakkı alarak konuşan zanlı Modosto, "Benim tek istediğim ülkeme gitmek. Burada süreç çok yavaş işliyor. Bir hata yaptım cezamı çekmeye hazırım" dedi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlı İyigün Yorulmaz'ın yurt dışına çıkışının yasaklanmasını, KKTC vatandaşı muteber bir kişini 10 bin TL'lik kefalet senedi imzalamasını ve zanlının haftada bir gün İspat-I Vücut yapması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Yargıç, KKTC ile hiçbir yasal bağı olmayan ve yargılanmaktan kaçma riski olan zanlı Kriyagos Modosto'nun ise yargılanacağı güne kadar 15 günü geçmeyecek bir süre ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi'ne gönderilmesini emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.