GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

18 ay yatacaklar!

18 ay yatacaklar!

Girne'de geçtiğimiz Şubat ayında bir market ve bir telefoncu dükkanını açarak binlerce TL'lik mal sirkat ettikleri gerekçesiyle Merkezi Cezaevi'nde Haziran ayından buyana hükümsüz tutuklu bulunan sanıklar Tuncay Sarsılmaz ve İsmet Taşçı hakkındaki karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Yayın Tarihi: 25/09/14 07:30
okuma süresi: 2 dak.
18 ay yatacaklar!
A- A A+

Abbas ELMAS

Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeller ve Yargıç Mesut Mesutoğlu'ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıkların aleyhinde getirilen "Dükkan açma, sirkat ve sahtekarlıkla para temini" suçlarından suçlu bulunduklarını açıkladı.

Kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanıkların işlemiş olduğu suçların son dönemde artan ve yaygın suçlar arasında olduğunu ifade ederek, sanıkların açtıkları dükkanlardan sirkat ettikleri cep telefonlarını Türkiye ve KKTC'de satarak elde ettikleri parayla Zeus Casino'da kumar oynamalarının, paraları olmadığı için böyle bir suçu işlemeleri itibar edilecek bir husus olmadığını söyledi.

Son dönemde oldukça artan bina açma ve sirkat suçlarıyla ilgili caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini de ifade eden Yargıç Mesutoğlu, hiç kimsenin başka birinin alın teri ile kazandığı parayı veya eşyayı çalmaya hakkının olmadığını kaydetti. Sanıklar aleyhinde getirilen tüm davalardan suçlu bulunarak mahkum edildiklerini belirten Mesutoğlu, sanıklar hakkındaki tüm ağırlaştırıcı ve hafifleştirici unsurları göz önünde bulundurduktan sonra oy birliği ile 18 ay hapse mahkum edildiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.