GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Güngördü: "Bölge çağdaş bir görünüme kavuştu"

Güngördü: "Bölge çağdaş bir görünüme kavuştu"

Girne Belediyesi, Girne'nin ve adanın en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Girne Kalesi'ne ulaşımı sağlayan araç ve yaya yolunun altyapı ve çevre düzenleme işlerini tamamladı.

Yayın Tarihi: 11/11/14 17:19
okuma süresi: 2 dak.
Güngördü: "Bölge çağdaş bir görünüme kavuştu"
A- A A+

Girne Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, turizm açısından büyük önem taşıyan bölge, tarihi dokuya uygun biçimde, koruma prensiplerine uygun olarak düzenlenerek restore edildi.

Girne Kenti'nin ihtiyaçlarının belirlenmesinde hedef olarak belirlenen ilk100 gün içerisinde planlanan projelerden biri olan 'Girne Kalesi Giriş Yolu Çevre Düzenleme İşleri' kapsamında eski su boruları günümüz standartlarına uygun su boruları ile değiştirilip, kanalizasyon alt yapıları da tamamlandı. Yaya ve araç yolu, Girne Kalesi'nin tarihi dokusuna uygun taşlarla döşendi. Bina kenarlarına çakma çakıl şeritler, aydınlatma elemanları ve kent mobilyalarıda monte edildi.

Ayrıca, Antik Girne Limanı'na inen taşlı yaya yolunun yıpranmış bölümleri tamir edilerek, tekrardan Girne Halkı'nın ve turistlerin kullanımına açıldı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kentin en önemli tarihi bölgelerinden biri konumundaki sokağı restore ederek, Girne Kalesi'nin, Yat Limanı'nın ve Belediye Meydanı'nın güzel bir görüntüye kavuşmasını sağladıklarını kaydetti.

Güngördü, "Turistler tarafından da yoğun olarak kullanılan bu bölgenin bundan sonra araç ve yaya trafiği emniyeti daha uygun koşullarda sağlanmış olacak. En önemlisi ise bölge çağdaş bir görünüme kavuştu" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.