GİRNE
okuma süresi: 6 dak.

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin 16. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi’nin 16. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin dün akşam düzenlenen 16. Olağan Kongresi'nde CTP Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanlığı'na yeniden Şehan Tomgüsehan getirildi. Kongreye CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün, Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa ve çok sayıda partili katıldı.

Yayın Tarihi: 27/11/14 14:20
okuma süresi: 6 dak.
CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi’nin 16. Olağan Kongresi gerçekleştirildi
A- A A+

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi 16. Olağan Kurultayı Demokrasi Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı, ardından divan kurulu oluşturuldu ve konuşmalara geçildi. Konuşmaların ardından CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin yeni yönetim kurulu katılımcılara tanıtıldı. CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin dün akşam gerçekleştirilen olağan kongresinde ayrıca 'Örgütlenme', 'Eğitim' ve 'Kıbrıs'ta Barış' başlıklı 3 karar tasarısı da onaylandı.

TOMGÜSEHAN: BU ÖRGÜTÜN PARÇASI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin 16. Olağan kongresinde ilk sözü alan CTP Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanı Şehan Tomgüsehan, CTP Gençlik Örgütü'nün Kuzey Kıbrıs'ın en örgütlü ve en kurumsal gençlik hareketi olduğunu, olmaya da devam edeceğini ve kendilerinin de bu hareketin bir parçası olmaktan her zaman onur ve kıvanç duyduklarını ifade etti. CTP Gençlik Örgütü üyesi olmanın büyük bir parçanın ailesi olmak olduğuna dikkat çeken Tomgüsehan, önlerinde hayati önem taşıyan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacaklarını kaydetti. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber'in seçimleri ilk turdan kazanacağına inandıklarını belirten Tomgüsehan, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın açmış olduğu çözüm sürecini Siber'in daha ileriye taşıyacağını vurguladı.

SİBER: ORTAK AKIL BAŞARI GETİRECEK

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin 16. Olağan Kongresi'ne katılarak konuşma yapan CTP-BG cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber ise 2015'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde topluma demokrasinin geleceğini ifade etti. Gençlerin Kıbrıs'la ilgili hayalleri bulunduğunu ve bu hayallerinin peşinden koştuklarını söyleyen Siber, herkesin bir bütün olarak ortak akılla çalışması halinde başarının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Toplumda gençleşmenin çok önemli olduğunun altını çizen Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamda genç düşüncenin, genç görüşün ve gençlik masasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Gençlerin düşüncelerinin kendisi için çok değerli olduğunu belirten Siber, gençlerin enerjisine ihtiyaçları olduğunu, motive olmaları halinde ve "ben" değil "biz" olmaları halinde seçimi ilk turdan kazanacaklarını kaydetti.

TALAT: DAHA ÜRETKEN OLMALIYIZ

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, daha üretken olmaları gerektiğini ve daha çok siyaset yapmaları gerektiğini söyledi. Talat, CTP Gençlik Örgütü'nün ülkenin en örgütlü gençlik hareketi olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. CTP Gençlik Örgütü'nün her geçen gün örgütlü yapısını daha da artırarak mücadelesine devam ettiğini vurgulayan Talat, mevcut örgüt yapısının daha da geliştirilmesi gerektiğini anlattı. CTP Gençlik Örgütü olarak parti içerisinde ilkeli duruşlarını ve öncü olma görevlerinin artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Talat, daha üretken bir yapıya kavuşmaları gerektiğini söyledi. Önlerinde çok kritik bir Cumhurbaşkanlığı seçimi bulunduğunu hatırlatan Ongun Talat, sokakta propaganda sürecinin başladığını, Kıbrıs sorununun çözüme kavuşabilmesi için Derviş Eroğlu'nun cumhurbaşkanlığı makamından gitmesi gerektiğini ve gideceğini belirtti. Talat, CTP Gençlik Örgütü olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacaklarını ve CTP-BG adayı Sibel Siber'in ilk turdan seçimi kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

DÜZGÜN: EMEĞE SAYGILI OLUN, ÜRETİMİ DESTEKLEYİN

CTP-BG Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün de CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin 16. Olağan Kongresi'ne katılarak konuşma gerçekleştirdi. Düzgün, örgütün en dinamik unsurlarının gençlerden oluştuğunu, 43 yıllık geçmişi olan CTP'ye de güç ve dinamizm kattıklarını söyledi. Kendilerinin de genç yaşta bayrağı teslim aldıklarını ve şimdi gençlere bayrağı devredeceklerini ifade eden Düzgün, demokrasinin bir yaşam şekline dönüşmesi ve ülkeye barış gelmesi için yürütülen mücadelede kat edecekleri çok yol olduğunu belirtti. Çareleri parti içerisinde tartışarak bulacaklarını hatırlatan Düzgün, gençlere şu şekilde hitap etti:

"Sol bir partinin mensuplarıyız. Hiçbir zaman yüreğinizden insan sevgisini eksik etmeyin. Sol gelenekte emeğe saygı duyulur. Emeğe saygılı olun, üretimi destekleyin. Önümüzde zor günler vardır. Aradan 50 yıl geçmiş olmasına rağmen adamıza barış gelemedi. Barışın gelmesi için birlikte mücadele etmeliyiz. Büyük hayaller kurun ama küçük adımlarla o hayalleri gerçekleştirmek için yürüyün. Birbirinizi sevin ve saygılı olun."

EMİNAĞA: GENÇLERİN ENERJİSİ MOTİVASYONUMUZU ARTIRACAK

CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, gençlerin bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri sayesinde motivasyonlarının artacağını ve 2015'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok ciddi bir hedef olduğuna vurgu yapan Erkan Eminağa, "Girne ilçesi seçim döneminde en yüksek enerjiyi ortaya koyacaktır. Seçimleri ilk turdan kazanacağımıza yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi'nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: İlçe Başkanı Şehan Tomgüsehan, İlçe Sekreteri Anıl Kurtdemir, Örgütlenme Sorumlusu Ahmet Cepeoğlu, Mali Sorumlu Kemal Kalyoncu, Basın Yayın ve Propaganda Sorumlusu Cemre Ertaç, Eğitim Sorumlusu Tufan Vudalı, Sosyal Aktiviteler Sorumlusu Veli Ardıç, Dış İlişkiler Sorumlusu Zeka Fındık ve Kültür Sanat Sorumlusu Hazal Cankoy.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.