GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de çarşı kontrolleri yoğunlaştırıldı

Girne’de çarşı kontrolleri yoğunlaştırıldı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü: Girne kentindeki işyeri sahiplerini işletme izinlerini yenilemeye davet etti.

Yayın Tarihi: 17/12/14 14:31
okuma süresi: 3 dak.
Girne’de çarşı kontrolleri yoğunlaştırıldı
A- A A+

Girne Belediyesi, kent genelinde faaliyet gösteren tüm işyerlerinin kontrollerini yoğunlaştırdı. Belediye Zabıta Kolluk Birimi tarafından Girne kentinin genel düzeninin ve kent halkının sağlık ve esenliğinin korunması amacıyla bir süredir yoğun bir şekilde sürdürülmekte olan denetimler halen devam etmektede.

Rutin çarşı kontrollerinde Belediye işletme izinleri, tabela ve kaldırım işgalleri hususlarında işletmelerin uymaları gereken kurallar hatırlatılarak, Girne çarşısında ve genel olarak kentte herhangi bir meslek dalında faaliyet göstermekte olan yerlerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri istendi.

Son bir ay içinde yaklaşık 120 işyeri rutin denetimlere tabi tutulmuş, yasal yükümlülükleri yazılı olarak hatırlatılarak süre verilirken, 100'e yakın işyeri de bu süreçte Belediye'ye başvurarak izinlendirme işlemlerini yeniden gözden geçirmiştir. İşyerlerinin rutin olarak her yıl işletme izinlerinin yenilenmesi için Belediye'ye başvurulması, işletmenin kullandığı tabela ve reklamla ilgili yapılan yenilikler ve değişikliklerin Belediye tarafından onaylanması gerekmektedir. Belediye Zabıta ve Kolluk Birimi'nin yaptığı denetimlerde çarşı içinde satış yapan dükkanların ön cephelerinde kaldırım işgallerine neden olan ürün sergilemelerinin sınırlandırılarak ya da iptal edilerek yasal sınırların aşılması engellenmektedir.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı açıklamada; 'Çarşı bölgesi ve Girne kent genelinde haklımızın daha rahat ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapabilmesini hedeflediklerini belirterek esnafın yasal yükünlülüklerini yerine getirmesi hususunda gösterdikleri duyarlılık ve işbirliği için' teşekkkür etti. Kentin sosyo ekonomik dinamikleri açısından büyük bir önem taşıyan çarşı düzeninin sağlanması için Belediye Zabıta Kolluk Birimi'nin düzenli bir şekilde denetimlerini sürdüreceğini vurgulayan Başkan Güngördü, esnaf ve işletmecilerin yasal olarak eksikliklerini tamamlaması gerektiğini, aksi durumda cezai yaptırımların uygulanacağı hususunda çarşı işletmecilerine hatırlatma yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.