GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

"Diplomasi ve Kıbrıs'ta siyasal iletişim" GAÜ'de irdeledi

“Diplomasi ve Kıbrıs’ta siyasal iletişim” GAܒde irdeledi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişim kodlarının çözümlenmesinin amaçlandığı "Akdeniz Söyleşileri" etkinliğinin beşincisi gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 15/01/15 14:47
okuma süresi: 2 dak.
“Diplomasi ve Kıbrıs’ta siyasal iletişim” GAܒde irdeledi
A- A A+

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Merkezi'nde, GAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (GAÜ-KAM) ve İletişim Fakültesi işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte, Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişim kodları çözümlenecek olan söyleşi dizisinin beşinci haftasında "Diplomasi ve Kıbrıs'ta Siyasal İletişim" konusu işlendi.

Etkinliğin ilk konuşmasını gerçekleştiren GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elif Asude Tunca, Akdeniz Söyleşileri adıyla gerçekleştirdikleri söyleşilerinin 2014-2015 Güz dönemi son söyleşisini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi;

GAÜ Araştırma Entitüsü ile ortaklaşa gerçekleştirilen söyleşinin konusunun Diplomasi ve Kıbrıs'ta Siyasal İletişim olduğunu belirterek, konunun Kıbrıs tarihi açısından çok büyük önem arzettiğini belirtti. Konuyla ilgili Kıbrıs'ın ilk kadın diplomatı ünvanına sahip ve aynı zamanda GAÜ öğretim görevlilerinden Hasibe Şahoğlu'nun başından geçen olayları ve anılarını aktaracağını belirtti.

Konuşmanın ardından, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin Girne halkı ile gerçekleştirmiş oldukları, Diplomasi ve Kıbrıs'ta Siyasal İletişim hakkındaki röportaj görüntüleirnin izlenmesinin ardından söyleşiye devam edildi.

Hasibe Şahoğlu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, eğitim hayatından bahsederken, Lise eğitimine Amerikada devam ettiğini ve bu şekilde Kıbrıs'ı Amerika'da temsil eden bir fahri elçi konumunda olduğunu söyledi. Kıbrıs halkının genel olarak mikrafonlara uzak olduğunu dilegetiren Şahoğlu, kendisininde aynı şekilde mikrafon karşısında heycanlandığını ve yazılı olrak kendisini daha iyi ifade edebildiğini belirtti.

Ayrıca Şahoğlu konuşmasının devamında, geçmişte Kıbrıs'ta ki diplomasiye değinerek, siyasal alanlardaki iletişim eksikliklerinden bahsetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.