GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anma tören düzenledi

GAÜ Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anma tören düzenledi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı, GAÜ Onursal Doktora sahibi merhum Rauf Raif Denktaş için anma töreni düzenledi.

Yayın Tarihi: 17/01/15 14:35
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anma tören düzenledi
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Uluslararası kongre Merkezi Spectrum Hall'de gerçekleşen törende, GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı ve GAÜ İşletme Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser konuşma gerçekleştirdi.

GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal konuşmasında şunları söyledi;

"Her ülkenin varoluş mücadelesi vardır. Her şeyi satın alabilirsiniz ama vefa duygusunu satın alamazsınız. Kıbrıs'da KKTC halkına emeği geçmiş onlara liderlik yapmış kişileri anmanın herşeyden önce bir vefa borcu olduğunu düşünüyoruz ve Denktaş bu kişilerin arasında ayrı bir yere sahiptir" dedi.

Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı ve GAÜ İşletme Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser gerçekleştirmiş olduğu sunum ve konuşmasında,

"Güzel iki insandan bahsediyoruz, Rauf Raif Denktaş ve Fazıl Küçük .Yolları ilk defa ayasofya mitingi denilen mitingde kesişen iki insan . 15000 kıbrıs türkü katılmıştır bu mitinge.Topragı vatan yapan bir sürenin başlangıcıdır. ikiside devlet adamı direnişçi politikacıdır. Yunanlılarla çok büyük bir mücadale var ve Kıbrıs adasında ve o mücadelenin başında ağırlıklı olarak siyasi platformda Fazıl Küçük ve silahlı mücadele masısndada Rauf Raif Denktaşı görürüz. Kıbrıs Türk direnişinde şöyle bir söz vardır erkekler cephede kadınlar heryerde savaştı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.