GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Üniversitesi Bilim Heyeti'nden enerji politikası açıklaması

Girne Üniversitesi Bilim Heyeti’nden enerji politikası açıklaması

Girne Üniversitesi Bilim Heyeti ülkemizin enerji politikası ve dünyanın gelişmiş ülkelerindeki enerji trendleri konusunda açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 19/01/15 12:43
okuma süresi: 3 dak.
Girne Üniversitesi Bilim Heyeti’nden enerji politikası açıklaması
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi ülkemizin enerji ihtiyacı ve mevcut alternatif enerji kaynakları üzerine geçen yıl yaptığı araştırmaya yeni veriler ekledi ve dünyanın gelişmiş ülkelerindeki alternatif ve yenilenebilir enerji kullanımındaki artışa dikkat çekti. Girne Üniversitesi Bilim Heyeti'nden yapılan açıklama şu şekilde, "Günümüzde dünyanın genel anlamda içine girdiği ekonomik ve siyasi sıkıntıların bir neticesi olarak petrol gibi fosil bazlı enerji kaynaklarında üretim artışı olmasına rağmen talepteki azalmadan dolayı çok ciddi bir fiyat düşüşü gerçekleşmiştir. Buna rağmen gelişmiş ülkelerin enerji politikalarında rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir ve doğal kaynaklardan enerji üretimi artış göstermeye devam etmiştir. Örneğin 2000'li yılların ortasına kadar İngiltere gibi sanayi yönünden gelişmiş Avrupa ülkelerindeki yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerji miktarı 1000 MW'nin altında kalırken, 2000'li yılların ortasından sonra bu değer hızlı ve istikrarlı bir artış göstermiş ve 2014 yılında sadece rüzgar enerjisinden elde edilen enerji 12 bin MW'yi aşmıştır. Günümüzde dünyanın en büyük ve önemli başkentlerinden olan Londra'da 750 binden fazla konutun enerji ihtiyacı sadece rüzgar alan deniz kıyılarına kurulan rüzgar değirmeni çiftliklerinden karşılanmaktadır. 2000'li yılların başından günümüze kadar yaşanan hızlı iklim değişiklikleri rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarından enerji üretimini kaçınılmaz kılmaktadır. Bu bağlamda, temiz, ucuz ve sürdürülebilir enerji elde edilebilmesi için ülkemizin de kendi öz kaynaklarıyla sürdürülebilir bir enerji politikası geliştirmesine acilen ihtiyaç vardır. Kuzey ve Kuzey-Doğu rüzgarlarını yılın her mevsiminde alan ve yılın en az 1o ayı güneşli bir iklime sahip olan ülkemiz alternatif enerji kaynaklarının kullanılması için her türlü imkana sahiptir. Bu imkanların değerlendirilmemesi, dünyada gelişen alternatif enerji kullanımı politikalarının ve bilimsel çalışmaların dikkate alınmaması ve sürdürülebilir bir enerji politikası izlenmemesi ülkemizin milli gelirinde çok ciddi kayıplara sebep olmaktadır..."

Girne Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, ülkemizin enerji ihtiyacı ve alternatif enerji kaynakları üzerinde çalışma sürecinde ülkemizdeki üniversitelerin bilimsel potansiyelinden ayrıca yararlanmanın faydasına da dikkat çekildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.